Aquesta setmana, el nostre xef Òscar Manresa ens porta un plat típic de la Cerdanya i l'Alt Urgell molt popular en aquestes dates: el trinxat de la Cerdanya. Per elaborar-lo necessites molt pocs ingredients, que són: una col d'hivern, patates, cansalada viada i all. Ah! I no pot faltar un bon rajolí d'oli d'oliva. Un plat molt senzill amb productes de la terra amb el que sorprendreu a tothom. Som-hi!

 

Ingredients

- 1 col d'hivern

- 4 patates

- 4 talls de cansalada viada

- 1 gra d'all

Preparació
1.

Primer de tot, tallem la patata i la col molt fina i la bullim en una cassola amb aigua i sal durant 15 minuts aproximadament, segons la mida de la patata.

2.

Ara és el torn de l'all i la cansalada viada, que també tallarem de manera molt fina. En una paella amb un raig d'oli, cuinem els dos ingredients. 

3.

Quan ha acabat la cocció de la patata i la col, la deixem escórrer perquè perdi l'aigua i l'afegim a la paella amb l'all i la cansalada. Remenem bé els ingredients i xafem amb una forquilla tot plegat fins a aconseguir una pasta. 

4.

Per últim, li donem una forma semblant a una truita francesa i deixem que es torri una mica per totes bandes. Per decorar, daurem un tall molt fi de cansalada a la mateixa paella fins que quedi ben cruixent, i el col·loquem per sobre amb un raig d'oli. Ara sí! Bon profit!