El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una mica més lleugeres. De segur que aquests dies t'has atipat de valent als àpats nadalencs. Entre escudelles, canelons, gambes i torrons, no deus tenir gaire ganes de complicar-te la vida a la cuina aquest cap de setmana. Per això et portem propostes suaus i calentes per afrontar la ressaca de Nadal. Som-hi!

Menú de dissabte

Crema de porros i pastanaga

Després dels tiberis infinits de Nadal i Sant Esteve, ara toca donar una mica de descans a la panxa i cuidar-la com toca durant les setmanes vinents. Per això, aquesta crema de porros i pastanaga és una opció perfecta per preparar aquest cap de setmana. És una crema, per tant, no requereix gaire complicació a la cuina; és de verdures, per tant, és més saludable que els quinze quilos de torrons que has endrapat aquests dies; i és líquid i calent, cosa que facilita la ingesta i el confort a taula a l'hora de gaudir d'aquest plat. És perfecte, ho té tot i a més és deliciós.

😋 Recepta de crema de porros i pastanaga
 

Guisat de lluç amb patates i cloïsses

Escudella, de carn d'olla; canelons, de carn; rostit, de carn. Massa carn hauràs tingut ja. Per això, aquest plat de lluç amb patates i cloïsses és una alternativa de peix ideal per afluixar una mica el ritme i canviar els sabors monòtons de Nadal. No deixa de ser un guisat, amb tot el sabor del lluç i la textura de les patates, a més del punt sofisticat que li donen les cloïsses, però és un plat de peix que ve molt de gust aquests dos dies que queden abans no s'acabi l'any.

🍴 Guisat de lluç amb patates i cloïsses
 

Menú de diumenge

Sopa de caldo

Doncs sí, més sopa. Però aquesta sopa no té res a veure amb l'escudella de l'àvia. Es tracta d'un caldo calent i lleuger que pots prendre't amb la pasta que vulguis. O sense, perquè un caldo calent sense cap mena de sòlid entra especialment bé si vius en un municipi congelat per la boira. Una recepta de xup-xup que pots deixar feta amb temps, o aprofitar les restes dels últims dies per escalfar-lo i prendre-te'l amb una manta i una sèrie.

😋 Sopa de caldo
 

Braç de gitano amb vel de rosa i cruixent de sucre

Per celebrar l'últim sopar de l'any, les últimes postres de l'any i segurament l'últim aliment que ingeriràs enguany (perquè el raïm te'l menjaràs l'any que ve), què millor que un bon braç de gitano dolç i reconfortant. Unes postres que no són tan lleugeres, però que sí que són més suaus que els torrons, els polvorons i les neules. Una opció que pots personalitzar i guardar a la nevera per gaudir-ne durant uns quants dies i presumir d'aquest pastís únic amb el farciment que més t'agradi.

🍴 Braç de gitano amb vel de rosa i cruixent de sucre
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!