En el fons, aquest postre és molt tradicional, però presentat amb un vel de rosa molt aromàtic, un cruixent de sucre i uns pètals comestibles de rosa.

Si voleu saber com elaborar el braç us recomano la lectura prèvia d'aquesta recepta. Espero que us agradi.

Ingredients

1 tall de braç de nata amb gema cremada

pètals de rosa

 

Per fer el vel de rosa:

200 ml d'aigua

10 gotes d'essència de rosa

una mica de colorant vermell alimentari

3 gr d'agar-agar

 

Per fer el cruixent de sucre:

200 ml d'aigua

200 g de sucre

Preparació
1.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas1

Comencem per fer el cruixent de sucre. Recordeu que el braç ja l'haurem fet amb anterioritat. Aboquem l'aigua dins un cassó.

2.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas2

Hi posem també el sucre.

3.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas3

Ho remenem una mica i ho portem a ebullició.

4.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas4

És interessant fer ús d'un termòmetre de cuina, tot i que el caramel es pot fer a ull.

5.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas5

Quan comenci a agafar color daurat...

6.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas6
7.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas7

Això succeeix en arribar als 40ºC, aproximadament.

8.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas8

El deixarem reposar uns minuts, ja que cremarà molt.

9.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas9

ATENCIÓ: Perill de cremades! Aneu amb molt de compte amb la manipulació del caramel.

10.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas11

Tireu una mica de sucre per sobre i...

11.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas12

de seguida podreu retirar una semi-esfera de sucre.

12.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas13

En un paper cuisson, podeu fer formes diverses...

13.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas14

embolicar-ho, i compte que crema...

14.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas15

i quan sigui fred desembolicar-ho.

15.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas16

Us quedaran peces de sucre cruixent de formes aleatòries. Ho reservem (a la nevera no).

16.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas17

Posem 200 ml d'aigua en un cassó...

17.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas18

i les 10 gotes d'aroma de rosa. Vigileu, ja que cada fabricant té la seva pròpia posologia.

18.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas19
19.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas20

Posem l'essència de rosa dins el cassó.

20.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas21

Ara hi afegirem una mica de colorant vermell.

21.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas22

Una quantitat molt petita ens donarà molt de color.

22.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas23

I finalment l'agar-agar, que podeu comprar en qualsevol herbolari. És un gelificant molt potent.

23.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas24

Pesem 3 g per 200 ml d'aigua.

24.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas25

Els hi aboquem...

25.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas26

i ho remenem bé fins que bulli. S'ha de dissoldre completament.

26.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas27

A continuació, l'abocarem en una safata on es refredarà.

27.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas28

He comprat algunes roses comestibles per a decorar el plat.

28.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas29

Recordeu que no podeu consumir les roses comprades a la floristeria, han de ser especials per al sector de la gastronomia.

29.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas30

Hi ha de tots els colors.

30.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas31

La gelatina de rosa ja ha quallat.

31.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas33

Anem a muntar el plat, doncs. Tallem una porció de braç de nata amb gema cremada.

32.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas34

I decorem el plat.

33.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas35

Després de col·locar tots els elements ja comentats, he fet caure una mica de cacau en pols sobre aquesta presentació.

34.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas36

Potser trobeu que és una presentació massa colorida.

35.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas37

Una presentació més austera també pot ser més elegant.

36.
brac gitano vel rosa cruixent sucre pas38

Bon profit!