El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Xurrasco adobat al forn

El xurrasco és un tall de carn, d'un a dos centímetres de gruix, gairebé sempre de carn vacuna. A l'Argentina és un menjar típic i molt consumit que s'acompanya amb patates fregides, puré o amanida. Normalment, és cuinada a la planxa de ferro. Però també es pot cuinar amb una graella, a la barbacoa o amb una paella, o bé fer-lo al forn. Si el fas a la planxa o paella, assegura't que estiguin prèviament molt ben escalfades sobre les flames i a aquesta planxa o paella li pots fregar un tros del mateix greix del xurrasco perquè la carn no s'enganxi. Després es cuina volta i volta, és a dir, deixant uns tres minuts una cara del xurrasco exposada a la calor directa de la planxa o paella i després donant-li tornada a l'altra cara que està encara crua perquè es cuini també durant uns tres minuts, així tota la carn queda cuinada de manera uniforme.

😋 Recepta de xurrasco adobat al forn
 

Flam de ratafia

Tradicionalment, la ratafia es fa cap a Sant Joan, que és quan les herbes estan en el seu millor moment. La ratafia és de gust intens i amb una certa fortor. La recepta que presentem fa un ús delicat d'aquest licor, fent que el flam tingui un gust i una flaire suaus, que recorden a la ratafia en tot moment, però fan que aquestes postres siguin un producte exclusiu. La seva elaboració pot semblar complicada, però de seguida t'adonaràs que és d'aquelles receptes senzilles que pots fer a casa amb els fills. Som-hi!

🍴 Recepta de flam de ratafia
 

Menú de diumenge

Arròs de pagès

No per utilitzar ingredients bàsics, senzills i econòmics un plat no ha de ser considerat exquisit. Aquest ho és. Sobretot si trobes verdura de temporada i de proximitat. En termes de sabor, assegurem que és un plat brutal. I com veuràs, admet moltes variants, el que fa que aquest plat també es pugui considerar d'aprofitament.

😋 Recepta d'arròs de pagès
 

Gírgoles a la planxa amb all i julivert

T'agraden les gírgoles? Avui en dia, aquest tipus de bolet es pot consumir durant tot l'any, com passa també amb els xampinyons, el shiitake i altres bolets de conreu. És un bolet carnós, de gust suau, ideal per acompanyar qualsevol plat de carn o peix. És un bolet net, agraït i molt versàtil a la cuina. No es tracta del millor bolet del món, ni de bon tros. Això sí, resulta un gran recurs disponible als mercats de forma permanent.

🍴 Recepta de gírgoles a la planxa amb all i julivert
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!