Us agraden les gírgoles? Si em dieu que sí, ho entendré. Si em dieu que no també. Quina bajanada he dit, oi?, però els que em coneixeu ja m'enteneu prou bé. Avui en dia, aquest tipus de bolet es pot consumir durant tot l'any, com passa també amb els xampinyons, el shiitake i altres bolets de conreu. És un bolet carnós, de gust suau, ideal per acompanyar qualsevol plat de carn o peix.

És un bolet net, agraït i molt versàtil a la cuina. No es tracta del millor bolet del món, ni de bon tros. Això sí, resulta un gran recurs disponible als mercats de forma permanent.

 

Ingredients

300 g de gírgoles fresques

oli d'oliva verge extra

julivert fresc

1 dent d'all

sal en escates

Variants:

Podeu barrejar-los amb altres bolets

Es poden fer sense la picada d'all i julivert

Preparació
1.
girgoles planxa all julivert pas1

Rentem bé les nostres gírgoles.

2.
girgoles planxa all julivert pas2

Les podeu fer senceres si voleu...

3.
4.
girgoles planxa all julivert pas4

Abocarem els bolets sobre una planxa molt calenta.

5.
girgoles planxa all julivert pas5

Prèviament haurem fet una picada d'all i julivert. La podeu fer amb la batedora elèctrica. Si us en sobra, la podeu conservar en un pot de vidre a la nevera durant força dies.

6.
girgoles planxa all julivert pas6

Tirarem unes cullerades de picada sobre els bolets.

7.
girgoles planxa all julivert pas7

Ummm, quina flaire que fan!

8.
girgoles planxa all julivert pas8

Quan estiguin daurats d'una banda, els donarem la volta.

9.
girgoles planxa all julivert pas9

Els servirem immediatament, molt calents.

10.
girgoles planxa all julivert pas10

Finalment, hi tirarem una mica de sal en escates per sobre. A banda de salar-los, aconseguirem un agradable contrast entre la textura llefiscosa del bolet i el cruixent de les escates.

11.
girgoles planxa all julivert pas11

Els podeu acompanyar amb una mica de pa amb tomàquet i un gran vi, és clar, com el que seguidament ens recomanen els experts.

12.
girgoles planxa all julivert pas12

Bon profit!