Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar tots els tàpers de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te la carmanyola de dilluns a divendres.

Els menús setmanals de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Ensalada russa

Nova setmana, nou dilluns i l'hem de superar com sigui. L'ensalada russa és tot un clàssic en la nostra dieta. No és un plat autòcton, però sí un plat que té el seu lloc reservat en la cuina catalana. És una d'aquelles receptes, com la paella, que la fan diferent a tot arreu, oi que sí? De vegades et posen espàrrecs blancs, d'altres, ou filat, olives negres, croquetes, pernil dolç i xoriço... fins i tot patates fregides! I no acabaríem mai d'afegir complements estrambòtics. L'ensalada russa és un plat una mica maltractat per tota la restauració en general.

🥗 Recepta d'ensalada russa
 

Dimarts: Llagostins amb gavardina

Et presentem una de les formes més atractives de servir uns llagostins que pots presentar tipus aperitiu, tapa o pintxo. Trobaràs força variants de la pasta amb la qual cobrirem els llagostins i que està entre una pasta Orly i un arrebossat clàssic. Com expliquem, és interessant deixar reposar la barreja una hora a la nevera i permetre als ferments de la cervesa que facin la seva feina. Un cop fregits, es poden acompanyar de la salsa que més t'agradi.

🦐 Recepta de llagostins amb gavardina
 

Dimecres: Llucet amb pernil ibèric cruixent

2 llucets oberts i sense espina, 50 grams de pernil ibèric, farina, oli, sal i pebre. Una altra recepta d'aquelles senzilles per cuinar entre setmana. Amb 20 minuts ho tens fet. De llucets, n'hi ha diverses mides: el que es "mossega la cua", el mitjà i el més gran que fem a rodanxes normalment. En aquest cas utilitzarem el mitjà.

🐟 Recepta de llucet amb pernil ibèric cruixent
 

Dijous: Tallarins amb sipionets i cloïsses a l'allet

Per a dijous una combinació excel·lent: pasta amb peix i marisc. Uns tallarins amb sípia petita, cloïsses i una salsa feta amb molt d'all. I és que no cal ser cap xef important per adonar-se que amb la gran varietat existent d'aquests productes només cal un mínim d'imaginació per fer nous plats de pasta de forma constant i, a més a més, amb la seguretat que pràcticament sempre queden bons. En aquest cas, amb el bitxo hem volgut aportar un toc picant al conjunt, però el pots obviar si vols. Una recepta bona, sana i fàcil de fer. Bon profit! 

🍝 Recepta de tallarins amb sipionets i cloïsses a l'allet
 

Divendres: Strudel de verdures amb panotxa de blat de moro

Tanquem la setmana amb una forma ben bona de menjar verdura. Clar, amb verdura que no és ecològica també es pot fer, però no queda, ni de bon tros, igual de bo. De fet, és la gràcia del plat. És molt fàcil de fer. El farcirem amb verdureta cuita al forn, barrejada amb una crema de xampinyons per donar-li una textura al paladar més atractiva. L'acompanyarem amb una panotxa de blat de moro, que és força bona, li aporta un contrast dolç al plat i, perquè no dir-ho, per donar-li una sortida a aquest producte que no gastem massa. A xalar!

🧇 Recepta de strudel de verdures amb panotxa de blat de moro
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!