Ja sabeu com m'agrada combinar la pasta amb el peix i el marisc. Avui uns tallarins amb sípia petitona, cloïsses i una salseta feta amb molt d'all. I és que no cal ser cap «MasterChef» per adonar-se que amb la gran varietat existent d'aquests productes només cal un mínim d'imaginació per a fer nous plats de pasta de forma constant i, a més a més, amb la seguretat que pràcticament sempre queden bons. En aquest cas, amb el bitxo, he volgut aportar un toc picant al conjunt, però el podeu obviar si voleu. Una recepta bona, sana i fàcil de fer. Espero que us agradi. 

Ingredients

200 g tallarins

100 g sípia petita

150 g cloïsses fresques

2 alls trinxats

2 fulles de llorer  

1 bitxo  

1 cullerada de pebre vermell

pebre negre

oli d'oliva

sal  

  

Variants:

- Si no ho voleu picant no hi poseu bitxo  

- Podeu utilitzar la pasta que més us agradi  

- Es pot canviar la sípia per calamars, morralet o xipirons

Preparació
1.
tallarins sipiones cloisses lallet pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
tallarins sipiones cloisses lallet pas2

D'entrada, obrirem les cloïsses a la planxa. Si abans les heu tingut mitja hora en aigua i sal per purgar-les de sal, millor. Hi podeu tirar un raig d'oli d'oliva.

3.
tallarins sipiones cloisses lallet pas3

Tapeu la paella per obrir-les en el seu propi vapor.

4.
tallarins sipiones cloisses lallet pas4

Als pocs minuts, de seguida que s'obrin, les reservem.

5.
tallarins sipiones cloisses lallet pas5

Traieu-les de la closca.

6.
tallarins sipiones cloisses lallet pas6

Ara anem a fer les sípies. Com podeu comprovar, són de mida petita i les farem senceres.

 

7.
tallarins sipiones cloisses lallet pas7

En una paella ben calenta amb un raig d'oli saltarem la sípia.

8.
tallarins sipiones cloisses lallet pas8

En 4 o 5 minuts la sípia agafarà bon color i quedarà torradeta. La reservarem.

9.
tallarins sipiones cloisses lallet pas9

Mentrestant, posarem abundant aigua a bullir amb sal i courem els tallarins.

 

10.
tallarins sipiones cloisses lallet pas10

Posem-hi també el llorer. Els tindrem cuits en 10 minuts.

11.
tallarins sipiones cloisses lallet pas11

Anem a preparar la salsa final que farem coincidir amb la cocció de la pasta. Recordeu que la pasta no s'ha de coure abans per remullar-la amb aigua freda. S'ha de coure al moment i consumir només escorreguda.

12.
tallarins sipiones cloisses lallet pas12

Piquem l'all.

13.
tallarins sipiones cloisses lallet pas13

Utilitzarem la mateixa paella de fer les sípies, on tirarem un nou raig d'oli. De dues a tres cullerades grans.

14.
tallarins sipiones cloisses lallet pas14

A continuació, poseu-hi la quantitat de bitxo que voleu. Compte! No us passeu.

15.
tallarins sipiones cloisses lallet pas15

De seguida, ja que el bitxo es torra immediatament, hi tirarem l'all.

16.
tallarins sipiones cloisses lallet pas16

Passats pocs segons, quan l'all comenci a agafar coloret, hi abocarem una culleradeta de pebre vermell.

17.
tallarins sipiones cloisses lallet pas17

Apaguem el foc i ho remenem tot plegat. Ja tenim feta la salsa d'all.

 

18.
tallarins sipiones cloisses lallet pas18

La pasta ja és cuita i l'emplatem.

19.
tallarins sipiones cloisses lallet pas19

Ho decorem amb les sípies i les cloïsses.

20.
tallarins sipiones cloisses lallet pas20

I finalment, ho ruixem tot amb una mica de salsa per sobre, la quantitat que vulgueu.

21.
tallarins sipiones cloisses lallet pas21

Ja per acabar, un polsim de pebre a tot el plat li anirà molt bé.

 

22.
tallarins sipiones cloisses lallet pas22

Podeu donar un cop de forn o microones al plat si se us refreda en excés.

23.
tallarins sipiones cloisses lallet pas23

I a gaudir, nanos.

24.
tallarins sipiones cloisses lallet pas24

Mentre mengeu, la pasta la salsa anirà donant a la pasta un to més vermellós. Bon profit!