Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Bacallà amb espinacs, panses i pinyons

Som amants del bacallà, pel gust del producte, però també per la versatilitat tant gran que ofereix a la cuina. És a dir, que el pots cuinar de mil maneres. I aquesta és una de les més tradicionals. És clar, els espinacs han de ser frescos, si no el plat perd tota la gràcia. Un plat perfecte per començar la setmana.

🐟 Recepta de bacallà amb espinacs, panses i pinyons
 

Dimarts: Pasta amb espinacs i gambes

Segon dia de la setmana i et portem un plat de pasta saludable. Els espinacs, quan som petits no agraden tant, però a mesura que ens fem grans cada cop que ens entusiasmen més. I és que el paladar dels nens i joves també evoluciona amb el pas del temps. No deixis de repetir els intents de donar-los menjars o productes que anteriorment no els agradaven. Un dia, sense més motiu, pot canviar. Som-hi!

🍝 Recepta de pasta amb espinacs i gambes
 

Dimecres: Orada al forn amb patates

Un plat fàcil de fer i amb el que sempre quedes bé. Les orades, si són salvatges, són més bones i més gustoses. Però el més important de tot és la cocció, no les has de fer més de 10-15 minuts. Per tant, el llit de patates amb ceba i tomàquet l'haurem de preparar prèviament. Un plat de festa maco que entra pels ulls i un plat molt bo que el pots fer perquè no requereix massa experiència en cuina. Veiem tot el procés d'elaboració, que no té cap misteri.

🐟 Recepta d'orada al forn amb patates
 

Dijous: Espagueti amb beixamel de rocafort i almívar de mostarda

Fer unes croquetes i que sobri una bona quantitat de beixamel. Obrir la nevera i rumiar una estona. Finalment, se t'il·lumina el cervell, i decideixes combinar ingredients per elaborar una salsa dolça i salada que incorpora formatge rocafort i almívar de Mostarda Di Cremona. Probablement, podríem substituir aquest almívar, que no és tan embafador com el de la fruita confitada tradicional de casa nostra, per una mica de mel. Inicialment, aquest plat té un clar sabor a rocafort, però amb un acabament força dolç.

🍝 Recepta d'espagueti amb beixamel de rocafort i almívar de mostarda
 

Divendres: Lluç amb salsa verda

El lluç amb salsa verda és un plat de la cuina basca on el principal ingredient és el lluç que acompanyarem amb una salsa verda i unes cloïsses. Es prepara de tal manera que les peces de lluç es couen poc temps en un fumet de peix prèviament preparat. Les cloïsses se solen obrir amb el mateix vapor de la cocció i, finalment, es fa lligar tot plegat amb la salsa. Elabora la salsa verda amb farina, all, julivert, oli d'oliva i sal i redueix-la amb una mica de brou de peix i vi blanc. Hi ha una altra forma d'elaborar aquest mateix plat, que consisteix a reduir el vi amb l'all, pèsols i cloïsses, per una banda. Per l'altra, se sala i enfarina el peix i es fregeix lleugerament per les dues bandes. Per acabar, es barreja tot i es deixa reduir amb el fumet de peix i una mica de julivert fresc, i si vols, hi pots posar espàrrecs i ou dur. Qualsevol de les dues preparacions és vàlida per obtenir un exquisit plat de peix, delicat i sofisticat alhora, d'aquells plats que sempre et fan quedar bé.

🐟 Recepta de lluç amb salsa verda
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!