L'altre dia estava fent unes croquetes... i em va sobrar una bona quantitat de beixamel. Vaig obrir la nevera... i vaig rumiar una estona. Finalment, vaig acabar combinant ingredients per a elaborar una salsa dolça i salada que incorpora formatge rocafort i almívar de Mostarda Di Cremona. Probablement, podríem substituir aquest almívar (que no és tan embafador com el de la fruita confitada tradicional de casa nostra) per una mica de mel. Inicialment, aquest plat té un clar sabor a rocafort... però amb un acabament força dolç.

Ingredients

500gr d'espagueti

salsa beixamel

un got d'almívar de mostarda

150g pernil ibèric

50g roquefort

1 ceba trinxada

3 fulles de llorer

oli  

sal  

Preparació
1.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas1

Primer de tot posem a coure els espaguettis en abundant aigua, sal i una fulla de llorer.

2.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas2

Us recomano veure la recepta de la salsa beixamel. Aquí partirem que ja la tenim feta.

3.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas3

Amb la salsa encara ben calenta... incorporarem el roquefort a trossets...

4.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas4

... ho remenarem bé amb una varilla... i ho deixarem reposar.

5.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas5

Mentre, en una paella amb unes gotes d'oli... daurem la ceba ben picada.

6.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas6

Tallarem el pernilet ben petit...

7.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas7

... i l'afegim a la paella. Només ha de canviar de color, així que en dos o tres minuts estarà llest el pernil.

8.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas8

Seguidament incorporarem l'almívar de Mostarda.

9.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas10

Que quedi tot ben impregnat...

10.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas11

... de seguida començarà a bullir el sucre. Ho manteniu un minutet per caramelitzar la ceba i el pernil.

11.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas12

Llavors, poc a poc... aneu incorporant i lligant la beixamel.

12.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas13

Deixeu que arrenqui el bull... i tres o quatre minutets més remenant, per reduïr-ho tot plegat una mica.

13.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas14

Ja podem incorporar els espaguettis que hem cuit "al dente". Escalfar-ho ben calent.

14.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas15

Només ens queda emplatar-ho.

15.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas16

Finalment, m'agrada cobrir els espaguettis amb un pols de pebre negre.

16.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas17

Més que pel gust de la pebre... per l'aroma que deixa anar la pebre recent molguda.

17.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas18

I a jalar.

18.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas19

Això és tot. A primer cop de vista podrien semblar uns espaguetti carbonara, eh?... però ja us avanço que són prou diferents. I per acompanyar el plat... un vinet negre... d'aquells bons bons... eh?

19.
espagueti beixamel roquefort almivar mostarda pas20

Bon Profit!