De nou, us portem un plat de pasta saludable, i aprofitant que som en temporada d'espinacs frescos. De petit no podia ni veure els espinacs, no hi havia manera que els mengés. Em fotien angúnia, ho veia com menjar propi dels "papes". Fins que vaig fer 10 anys. Un dia, i veient com el pare gaudia tant amb la seva truita d'espinacs, vaig decidir fer el pas i tastar-los. Si tant agradava aquella truita al meu pare... alguna cosa havia de tenir. Des de llavors, que m'encanten. I és que el paladar dels nens/joves també evoluciona amb el pas del temps. No deixeu de repetir els intents de donar-los menjars o productes que anteriorment no els agradaven. Un dia, sense més motiu, pot canviar. Som-hi.

Ingredients

350-400 g de pasta

1 manat d'espinacs frescos

300 g de gambes pelades

un grapat de pinyons

3 grans d'all

oli d'oliva verge extra

engrunes de formatge Parmigiano Riggiano

sal

Variants:

Si voleu salsa, hi podeu afegir una mica de nata per cuinar o llet evaporada

Podeu fer servir qualsevol mena de pasta, seguint la cocció que marqui el fabricant

Podeu afegir-hi una mica de bitxo picant al gust

Preparació
1.
pasta espinacs gambes pas1

Us caldrà un manat fresc d'espinacs.

2.
pasta espinacs gambes pas2

Un bon grapat de gambes pelades. Les podeu pelar vosaltres o comprar-les ja pelades.

3.
pasta espinacs gambes pas3

Per aquest plat, jo he utilitzat aquest Fettuccine, o també anomenats cintes o nius.

4.
pasta espinacs gambes pas4

El que heu de fer primer és rentar molt bé els espinacs. Ja sabeu que sempre tenen terra. Talleu-los la part inferior on són els troncs. Ens interessen més les fulles.

5.
pasta espinacs gambes pas5

Submergiu-los en aigua i renteu-los a consciència. Si cal, feu-los dues o tres rentades, fins que no quedi terra a baix.

6.
pasta espinacs gambes pas6

Un cop siguin nets, els heu d'escórrer.

7.
pasta espinacs gambes pas7

Ara, talleu-los a trossos, per no treballar amb tota la fulla, tot i que ja veureu que després redueixen molt. Descarteu les branques més grosses i aprofiteu totes les fulles.

8.
pasta espinacs gambes pas8

A mi m'agrada donar-li un punt picant, així que hi posaré mig bitxo que he trinxat bé.

9.
pasta espinacs gambes pas9

En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, daureu els grans d'all laminats. Vigileu no es torrin massa o es tornaran amargants.

10.
pasta espinacs gambes pas10

Afegiu-hi el bitxo.

11.
pasta espinacs gambes pas11

Seguidament, tireu-hi les gambes i saleu-les. Podeu tirar pebre negre també.

12.
pasta espinacs gambes pas12

Deixeu que les gambes es facin per totes dues bandes.

13.
pasta espinacs gambes pas13

Llavors, retireu-ho tot menys l'oli i reserveu-ho.

14.
pasta espinacs gambes pas14

En aquest oli, salteu els espinacs.

15.
pasta espinacs gambes pas15

Afegim la sal.

16.
pasta espinacs gambes pas16

Afegiu-hi també uns quants pinyons.

17.
pasta espinacs gambes pas17

Doneu-li unes voltes i deixeu que s'absorbeixi tota l'aigua que deixen anar. Llavors, salteu-los un parell de minuts més remenant. Un cop saltat, pareu el foc i prepareu la pasta. O també ho podeu coordinar per tenir la pasta a punt en aquest pas.

18.
pasta espinacs gambes pas18

En paral·lel, feu la pasta. Poseu abundant aigua amb sal a bullir, amb un parell de fulles de llorer i quan arrenqui el bull, tireu-hi la pasta.

19.
pasta espinacs gambes pas19

Aquestes cintes necessiten uns 8-10 minuts de cocció.

20.
pasta espinacs gambes pas20

Torneu a escalfar els espinacs i afegiu-hi les gambes.

21.
pasta espinacs gambes pas21

Deixeu que es barregin bé els gustos remenant un minutet més.

22.
pasta espinacs gambes pas22

Per fi, un cop escorreguda, afegiu-hi la pasta.

23.
pasta espinacs gambes pas23

I amb cura de no malmetre en excés la pasta, remeneu-ho tot plegat i repartiu bé els espinacs.

24.
pasta espinacs gambes pas24

Serviu-ho ben calent, amb unes engrunes de formatge de Parma per sobre i bon raig d'oli d'oliva verge extra en cru. I a gaudir!

25.
pasta espinacs gambes pas25

Bon profit!