Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Taronja gelada
Amb aquesta recepta, en poca estona tindràs unes postres casolanes que podràs mantenir al congelador durant molts dies, treure-les unes hores abans de consumir-les i sorprendre els teus convidats. Un petit luxe que, a vegades, costa de trobar. La taronja gelada són unes postres típiques d'allò més gustoses que, malgrat que queda poc per començar la millor temporada d'aquesta fruita, ja pots començar a rumiar quan fer-la.
1️⃣ Recepta de taronja gelada
Dimarts: Braç de trufa
Un altre clàssic del nostre receptari pastisser tradicional. I és que és tan bo. Si tens fet del dia abans la planxa de pa de pessic i la trufa clara, el braç es fa en 20 minuts de rellotge. Unes postres exquisides que serveixen per celebrar dies importants, però que també et pots animar a fer entre setmana per alegrar-te la rutina.
2️⃣ Recepta de braç de trufa
Dimecres: Coca de vidre
De la mateixa manera que amb el pa suís podem fer una coca d'anís, també es pot fer exactament la mateixa recepta, però estirant la massa molt més, fent-la tan prima que queda molt cruixent i clar, en trencar-se, fa l'efecte de ser de vidre. La coca de vidre és una coca allargada i molt fina, acabada amb sucre i anís. Se li poden afegir pinyons.
3️⃣ Recepta de coca de vidre
Dijous: Mousse de praliné d'avellana
Unes postres excel·lents, d'aquelles que diríem "de categoria" i que es fan un tres i no res. En aquest cas se serveixen en cassoletes de fang per donar-li un toc més tradicional, acompanyat d'una neula petita. Si fas servir la nata sense muntar, la part baixa de la mousse et quedarà amb una textura més líquida. Però si et vols assegurar una única textura sòlida (de mousse, mousse) és millor muntar la nata prèviament.
4️⃣ Recepta de mousse de praliné d'avellana
Divendres: Pijama
Flam, gelat, fruita en almívar i nata. Aquesta és la combinació de quatre possibles postres en un de sol. El pijama és una joia de la cuina catalana que, en realitat, és un invent molt modern. Es tracta d'un plat ideat per Paco Solé Parellada, qui va ser propietari del mític restaurant Set Portes. Un plat sorgit al segle XX que ja forma part de la cultura culinària de casa nostra, malgrat que cada cop és més difícil trobar-lo a les cartes dels restaurants.
