Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Espaguetis amb rovellons i tomàquet sec

Comencem la setmana amb una recepta que combina pasta amb rovellons frescos. Pots fer servir altres bolets i altre tipus de pasta, però és important utilitzar tomàquets secs i conservats en oli, ja que aquest serà l'ingredient que més caracteritzi el plat, pel seu gust intens i peculiar. La seva elaboració no és gens complicada. Si et ve de gust, el sofregit, que farem amb trossets de rovelló el pots triturar i convertir en una crema afegint-hi una mica de brou o crema de llet, i d'aquesta manera podràs oferir un acabat més sofisticat.

🍝 Recepta d'espaguetis amb rovellons i tomàquet sec
 

Dimarts: Llenguado amb crema d'espàrrecs

Una recepta que demostra que amb poca feina, podem muntar un plat realment magnífic, d'aquells que en un bon restaurant et claven 30 euros, però és que les coses no haurien de ser tan cares. Utilitzem una crema d'espàrrecs com a base per servir un llenguado a la planxa acompanyat d'uns escamarlans diminuts que pots trobar al mercat.

🐟 Recepta de llenguado amb crema d'espàrrecs
 

Dimecres: Macarrons gratinats amb salsa de tonyina

Dimecres de recepta senzilla i exquisida. Són uns macarrons amb tonyina força bàsics i ràpids de cuinar, però alhora molt bons, que pots elaborar entre setmana per dur a la carmanyola de la feina. Bon profit!

🍝 Recepta de macarrons gratinats amb salsa de tonyina

Dijous: Mandonguilles amb samfaina

Quin petit plaer. D'aquelles coses ximples i bones que té la vida. Unes mandonguilles amb tomàquet. Es poden menjar de primer, de segon o com a tapa. De postres, millor que no.  Les mandonguilles conformen una de les tradicions més arrelades de la nostra cuina. Quantes mandonguilles hauran arrodonit les nostres àvies? Una pila, segur.

🍗 Recepta de mandonguilles amb samfaina

Divendres: Filet de llobarro amb salsa de festucs picant

I acabem amb un plat gens difícil d'executar, però amb èxit assegurat! La carn fina del llobarro i de la gamba amb la salsa, també fina, de festucs resulta una combinació meravellosa. A més, el toc picant i suau li donarà personalitat al conjunt. I si no vols picant, doncs fàcil, no n'hi posis.

🥩 Recepta de filet de llobarro amb salsa de festucs picant

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!