Més pasta amb peix i marisc... que m'agrada molt, però en aquesta ocasió... acompanyada d'una salsa velouté feta amb brou de peix i rovelló fresc. Aquesta és la mena de plats que em fan estimar la cuina. Us puc avançar que és d'aquells plats orgàsmics... un plaer pels que us agrada la pasta...el peix...i els bolets. Té una mica de feina però si optimitzeu els processos... en un parell d'hores el tindreu enllestit.

Podeu utilitzar altre mena de pasta, no ha de ser necesàriament tagliatta. No cal dir que també podeu utilitzar altres peixos com lluç, rap, llobarro, etc...

Ingredients

300gr. de rovelló fresc  

1 turbot de quilo  

200gr. cloïssa fresca  

250gr. tagliatta  

oli d'oliva  

pebre negre

3 grans d'all  

1 cullerada de carn de nyora  

1 cullerada gran de farina

40gr. mantega

julivert

aigua  

sal

  

Pel brou de peix

1/2 porro  

2 fulles de llorer  

l'espina del turbot

Preparació
1.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas1

Com podeu veure, avui he trobat bons bolets.

2.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas2

I foten una oloreta....

3.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas3

Començarem per preparar un brou ben suau amb la mateixa espina del turbot.

4.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas4

Posem aigua en una cassola amb el llorer, el porro i l'espina ben neta. Ho deixarem coure uns 20 minuts.

5.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas5

Passat aquest temps, ho colarem i ho reservarem.

6.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas6

Ara, posarem a coure la pasta.

7.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas7

Com sempre, abundant aigua salada amb una mica d'oli... i que quedin "al dente" (8-9) minuts.

8.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas9

Preparem l'all també, que farem a làmines.

9.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas10

Ara, en una paella amb oli d'oliva, daurem una mica l'all.

10.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas11

De seguida, incorporem els bolets...

11.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas12

... ummm... quina oloreta que fot això, nanos!

12.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas13

Quan comencin a reduïr una mica....

13.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas14

... afegirem una cullerada de carn de nyora.

14.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas15

... l'afegim als bolets...

15.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas16

... i ho remenem bé... deixant'ho un minutet més.

16.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas17

Ara ho posarem en un recipient per triturar-ho...

 
17.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas18
18.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas19

Posem les cloïsses en aigua i abundant sal... per purgar-les de sorra. Uns 30 min.

19.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas20

Mentre, prepararem la velouté. Comencem pel "roux" desfent una mica de mantega...

20.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas21

... afegint la farina...

21.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas22

... deixeu que es cogui bé... sense parar de remenar...

22.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas23

... i afegir brou de peix... poc a poc... i lligant'ho tot junt...

23.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas24

... com si d'una beixamel es tractés....

24.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas25

Ho salem.

25.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas26

I incorporem la crema de rovelló que tenim reservada.

26.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas27

Ho lliguem bé i deixem que bulli 3 o 4 minuts. Tasteu-la.

27.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas28

Ja tenim la pasta al punt.

28.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas29

Ara ens disposarem a acabar el plat. En un altre cassola, tirem una mica de salsa....a sobre tota la pasta i de nou la resta de salsa. Així no se us enganxarà la pasta a la cassola.

29.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas30

Afegim una mica de julivert picat... i ho barregem tot.

30.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas31

Rentem les cloïsses i les afegim a la pasta. 

31.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas32

Ho deixeu a foc baix, però ben tapat.

32.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas33

Les cloïsses s'obriran en un parell o tres de minuts.

33.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas34

I ja tindrem la pasta acabada.

34.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas35

Finalment, només ens quedarà fer el turbot. 

35.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas36

En una planxa ben calenta, el daurem per les dues bandes... que quedi fet al punt.

36.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas37

Per fi podem emplatar.

37.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas38

Fem una base de pasta... a la que tirarem una mica de pebre negre per sobre.

38.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas39

Incorporem el peix... i ja està.

39.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas40

Un bon vi blanc fresquet... i a gaudir.

40.
turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas41

Bon Profit!