Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Mandonguilles amb sípia i pèsols
Per començar la setmana, què millor que el plat de mar i muntanya per excel·lència a Catalunya. Les mandonguilles amb sípia són un dels plats més mítics de la nostra gastronomia. A més, és un plat molt més fàcil de fer del que sembla i que sempre és més bo l'endemà. Amb una salsa deliciosa i els imprescindibles pèsols, aquest plats és la millor manera d'encetar la setmana.
1️⃣ Recepta de mandonguilles amb sípia i pèsols
Dimarts: Esqueixada de bacallà
Seguim amb un plat refrescant i deliciós. L'esqueixada de bacallà tan aviat pot ser una amanida per compartir com un plat principal deliciós. El bacallà és un dels peixos amb més tradició a Catalunya, malgrat que aquí no se'n pesca perquè no n'hi ha. L'esqueixada és una manera fantàstica de gaudir d'aquest producte, amb unes bones tomates i una bona ceba tendra.
2️⃣ Recepta d'esqueixada de bacallà
Dimecres: Fricandó amb moixernons
Si bé és cert que el fricandó és d'origen francès, és innegable que amb el temps s'ha convertit en un dels pilars de la cuina catalana. El fricandó és un dels primers plats en els quals pensem quan parlem de la nostra gastronomia. En aquesta època, però, els bolets hauran de ser secs, ja que no n'és temporada; tot i que el resultat serà igualment bo.
3️⃣ Recepta de fricandó amb moixernons
Dijous: Pollastre amb escamarlans
Seguim amb un altre plat de mar i muntanya. Què hi ha més català que el mar i muntanya? En aquest cas, el pollastre amb escamarlans. Una versió més sofisticada de les mandonguilles amb sípia, però amb un toc diferent i igualment deliciós. Un plat suculent d'aquells que fan salivar de valent.
4️⃣ Recepta de pollastre amb escamarlans
Divendres: Crema catalana
Per acabar la setmana, no hi ha res millor que les postres més emblemàtiques del nostre país. La crema catalana, o crema de Sant Josep, són unes postres aparentment complicades que en realitat són senzilles de fer. Un mos cremós i exquisit endolcit amb un grapat de sucre cremat.