Aquesta seria una versió del clàssic Faves con almejas que fan per Asturies, però volia aprofitar que he trobat unes tellerines estupendes al mercat... i no sempre n'hi ha. És molt important que el peixater us asseguri que no tenen sorra... o us destrossarà el plat. A la peixateria, podeu obrir una en cru... i tastar-la. Jo ho faig. I també és molt important conservar-les a la nevera amb abundant sal i aigua. D'aquesta manera elles soletes purguen la sorra que tenen.

Ingredients

1 pot de mongeta grossa «faves»  

300gr. tellerines fresques  

3 tomàquets ratllats  

1 culleradeta de pebre vermell

1 picada d'ametlla, avellana, pa i all i julivert

1 trosset de porro  

1 ceba picada  

3 alls picats

1/2 got de vi blanc

brou de peix o pollastre

un trosset de pebrot vermell picat

oli d'oliva  

sal

Preparació
1.
mongetes grosses tellerines pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
mongetes grosses tellerines pas2

Com que he utilitzat mongeta ja cuita, només l'hauré de rentar bé i reservar.

3.
mongetes grosses tellerines pas3

Piquem tota la verdura.

4.
mongetes grosses tellerines pas4

Ratllem els tomàquets i els barregem amb el pebre vermell dolç.

5.
mongetes grosses tellerines pas5

Les tellerines les haurem tingut almenys una hora amb aigua i sal per a purgar-les de sorra. Les netejarem de nou.

6.
mongetes grosses tellerines pas6

En una cassola de fang amb un xorret d'oli d'oliva, sofregirem el pebrot vermell.

7.
mongetes grosses tellerines pas7

Mentre, podem anar preparant la picada.

8.
mongetes grosses tellerines pas8

Poc a poc i bona lletra.

9.
mongetes grosses tellerines pas9

Ara ja podem afegir la ceba, el porro i l'all picat.

10.
mongetes grosses tellerines pas10

Deixem una estona que faci xup xup a temperatura mitja, fins que agafi un color daurat.

11.
mongetes grosses tellerines pas11

Incorporem el tomàquet...

12.
mongetes grosses tellerines pas12

... i el vi blanc... Gran Chef, com sempre.

13.
mongetes grosses tellerines pas13

No us passeu amb el vi!

14.
mongetes grosses tellerines pas14

Tapeu-lo durant deu minuts.

15.
mongetes grosses tellerines pas15

Ara incorporem el brou. Si no en teniu, aigua també anirà bé. Més o menys, com un got i mig de líquid.

16.
mongetes grosses tellerines pas16

Aprofitem el caldo per tirar dues culleradetes a la nostre picada que ens ajudarà molt a lligar-la.

17.
mongetes grosses tellerines pas17

Deixem que arrenqui el bull... i uns 10 minutets més. Rectifiqueu de sal.

18.
mongetes grosses tellerines pas18

... i incorporem les mongetes.

19.
mongetes grosses tellerines pas19

Remeneu-les bé... i quan hagi bullit tres o quatre minuts...

20.
mongetes grosses tellerines pas20

Ara li tirem les tellerines.

21.
mongetes grosses tellerines pas21

I seguidament la picada...

22.
mongetes grosses tellerines pas22

... que escamparem per tota la cassola.

 

23.
mongetes grosses tellerines pas23

Quan s'hagin obert les tellerines ja podeu parar el foc.

24.
mongetes grosses tellerines pas24

M'agrada molt convinar llegums amb peix i marisc.

25.
mongetes grosses tellerines pas25

Sempre lliga bé.

26.
mongetes grosses tellerines pas26

Espero que us agradi.

27.
mongetes grosses tellerines pas27

Bon Profit!