Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Gall de Sant Pere amb patates

Comencem la setmana amb el Gall de Sant Pere, un peix exquisit acompanyat de patates. És un peix estrany, un estil prehistòric, però té una pinta molt bàrbara. La seva carn té la textura similar a la de l'escórpora, també de gust intens. Aquesta gran taca negra que té al centre de cadascun dels costats vorejada per una franja circular blanca diu la llegenda que són les ditades que li va deixar Sant Pere quan el va agafar. És un peix car, volta els 35 euros el quilo, i no és fàcil de trobar. Està molt bo i és una excel·lent opció per iniciar els àpats de la setmana.

🐟 Recepta de Gall de Sant Pere amb patates
 

Dimarts: Wok de verdures

Per a dimarts un plat diferent, ja que es tracta d'una manera de coure les verdures menys habitual, però igual de deliciosa. Es tracta del wok de verdures, un plat d'arrels orientals que pots decorar, maquillar i adaptar amb els productes que més t'agradin i que manté tot el potencial dels sabors exòtics de l'altra punta del món amb els productes d'aquí. Una recepta que no has de menystenir.

🍜 Recepta de wok de verdures
 

Dimecres: Arròs de llenguado amb salmorreta

2 llenguados a filets, sense espina, 1 sípia a daus amb la melsa, 1 litre de brou de peix, 400 g d'arròs, 3 cullerades de salmorreta, 1 gra d'all trinxat, oli d'oliva i sal. És tot el que necessites per cuinar el plat més destacat visualment de la setmana que delectarà el teu paladar sense miraments. Hi pots afegir unes cloïsses per rematar la recepta. Bon profit!

🍚 Recepta d'arròs de llenguado amb salmorreta
 

Dijous: Popets de platja cruixents

Un platet que farà venir gana. Un consell: si passes per la peixateria i trobes popets de platja de mida petita, compra'ls i congela'ls. Per dos motius principalment: el primer perquè no sempre en trobaràs, i el segon perquè la congelació trenca les fibres del pop i, tot i ser pops de mida petita, això et garantirà una bona cocció. I, precisament, aquesta mida petita et permetrà fregir-los sense haver-los de coure amb aigua prèviament. Et proposem dues salses d'acompanyament: una salsa especial més picant i també una mica de salsa romesco. Som-hi!

🐙 Recepta de popets de platja cruixents
 

Divendres: Guatlles guisades amb moscatell

Tanquem amb la setmana amb un producte que, en general, no es cuina gaire. No s'entén per què. La carn de la guatlla és molt gustosa, no és cara i té molt bona presència al plat. Val a dir que el gust és una mica particular, però també ho és la carn del conill i té més acceptació. A més, com tots els guisats cuinats així, té molta bona conservació en nevera i, és clar, guanya amb els pas de les hores. La recepta és altament recomanable i et pot arreglar un divendres abans de començar el cap de setmana, és a dir, que es pot considerar també un plat de festa.

🥩 Recepta de guatlles guisades amb moscatell
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!