En aquesta pàgina trobareu la recepta pas a pas d'una salmorreta típica de la cuina alacantina. Per tant, el primer que heu de fer és preparar aquest condiment.
La resta és ben fàcil de fer. Us llepareu els dits amb aquest arrosset.
Som-hi!
2 llenguados a filets, sense espina
1 sípia a daus amb la melsa
1 litre de brou de peix
400 g d'arròs
3 cullerades de salmorreta
1 gra d'all trinxat
oli d'oliva
sal
Variants:
- podeu afegir-hi unes cloïsses
![IMG 3291 IMG 3291](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/70/18/img-3291.jpeg)
Primer de tot heu de preparar la salmorreta. Trobareu la recepta en aquesta pàgina.
![IMG 3253 IMG 3253](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/70/60/img-3253.jpeg)
El llenguado el podeu demanar a filets a la vostra peixateria de confiança.
![IMG 3283 IMG 3283](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/71/02/img-3283.jpeg)
La melsa (o salsa marró) de la sípia la podeu barrejar amb la salmorreta. Potser tota és massa potent de sabor; hi podeu posar la meitat. Va a gustos.
![IMG 3285 IMG 3285](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/71/44/img-3285.jpeg)
Poseu un bon raig d'oli d'oliva a escalfar a la paella. Daureu l'all.
![IMG 3289 IMG 3289](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/71/77/img-3289.jpeg)
Seguidament, salteu-hi la sípia.
![IMG 3298 IMG 3298](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/72/28/img-3298.jpeg)
Quan la sípia comenci a esclatar, afegiu-hi la barreja de salmorreta i melsa.
![IMG 3301 IMG 3301](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/72/70/img-3301.jpeg)
Ho deixeu sofregir tot junt una mica (un parell de minuts, tot remenant).
![IMG 3303 IMG 3303](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/73/00/img-3303.jpeg)
Llavors, ja hi podeu afegir l'arròs.
![IMG 3307 IMG 3307](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/73/69/img-3307.jpeg)
I marqueu l'arròs durant un parell o tres de minuts, remenant també.
![IMG 3312 IMG 3312](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/74/23/img-3312.jpeg)
Escampeu bé l'arròs.
![IMG 3316 IMG 3316](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/74/59/img-3316.jpeg)
Afegiu-hi el brou de peix bullent.
![IMG 3318 IMG 3318](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/75/13/img-3318.jpeg)
Ho saleu.
![IMG 3322 IMG 3322](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/75/67/img-3322.jpeg)
Primer a foc fort, i quan bulli, l'abaixeu una mica. Deixeu fer l'arròs uns 15-16 minuts.
![IMG 3325 IMG 3325](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/76/15/img-3325.jpeg)
Passat aquest temps, poseu el llenguado per sobrel'arròs i apagueu el foc. Saleu una mica el peix.
![IMG 3331 IMG 3331](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/76/57/img-3331.jpeg)
Passeu la paella al forn, en mode grill, durant 5 minuts.
![IMG 3344 IMG 3344](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/76/90/img-3344.jpeg)
I, després de 10 minuts de repòs, ja ho podeu servir a taula.
![IMG 3359 IMG 3359](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/41/77/41/img-3359.jpeg)
Bon profit!