L'estiu és el millor moment de l'any per gaudir d'un àpat relaxat amb la família o els amics en un bon restaurant de Catalunya. Les destinacions turístiques més habituals són la Costa Brava, els Pirineus o la Costa Daurada, però a Barcelona també hi ha restaurants que obren al juliol per als catalans que es quedin a la ciutat. Aquests són els 5 restaurants de moda a Barcelona per sopar de meravella al juliol.

Jiribilla

El Jiribilla és un restaurant jove, amb només uns mesos de vida, que va obrir portes a finals de l'any passat; un lloc on s'hi menja molt millor que en alguns locals consolidats de la ciutat. Una opció a tenir en compte a l'hora d'escollir on menjar si et mous per Sant Antoni i una aposta segura si vols sorprendre algú portant-lo a sopar en algun lloc especial. Qualitat de primera, producte de proximitat i cuina d'excel·lència, tot a un preu contingut. Un lloc on pots menjar bé per 60 € amb el segell de qualitat d'un xef de primer nivell. Gerard Bellver és un cuiner que ha viscut molt de temps a Mèxic i que ara, amb tot l'aprenentatge d'aquella etapa, inicia un projecte de cuina mexicana amb producte de mercat al cor del barri de Sant Antoni.

Ejotes amb ou / Foto Cedida
Ejotes amb ou del restaurant Jiribilla. / Foto: Cedida

Little Andaman

El Little Andaman és el germà petit del Bembi i el Rangoli. Tots tres són restaurants indis de Barcelona amb una particularitat que els fa únics: al Bembi hi fan la cuina més tradicional: al Rangoli, cuina de carrer; i al Little Andaman s'hi fan plats típics de les regions de costa índies. Situat al carrer Muntaner 182, és el local més nou dels tres i el que té l'oferta més singular. Al Little Andaman s'hi menja molt bé, amb un tracte amable, proper i professional. Cada plat és una explosió de sabor i el local convida a relaxar-se i gaudir d'una bona estona amb la millor companyia.

Flash Flash

Els restaurants especialitzats en truites no són gaire habituals, però els que hi ha, són excel·lents. Un d'aquests locals és el Flash Flash, amb una carta que engloba els bàsics per picar, amanides, hamburgueses i arrossos, però amb les desenes i desenes de truites com a gran reclam. Truita de botifarró d'arròs de Burgos; truita caputxina amb ceba, puntes d'espàrrecs, crostonets de pa fregit; o, per exemple, truita a la paisana amb ceba, pebrot, tomàquet, pèsols, mongeta verda, patates. Aquestes són només tres opcions de la cinquantena que tenen a la carta.

Batea

Ubicat al cor de la ciutat de Barcelona, el Batea mostra un receptari que bascula entre la tradició i la interpretació, partint del punt comú de la matèria primera, i aquesta dada, per si mateixa, ja és tota una declaració de principis per postular-se com un referent de la marisqueria moderna. Ajuda el tiquet mitjà, que ronda els 55 € i l'oferta de cocteleria que firma la Marta Morales amb hits com el Negroni Galego-mediterrani, amb ginebra, vermut, Campari i cogombre. Un lloc excel·lent per gaudir del millor marisc de la ciutat.

Pötstot

El restaurant Pötstot és un nou concepte de cuina inclusiva capaç d'asseure a la mateixa taula comensals amb diferents sensibilitats alimentàries. Una proposta on tothom pot menjar de tot: sense gluten i, a més, vegà. D'aquí ve el seu nom, 'pots (amb) tot', un eslògan de debò que pretén trencar barreres, estigmes i estereotips gastronòmics. Amb garantia total d'absència de traces, perquè aquí el local no trepitja res que pugui contenir gluten ni que sigui d'origen animal. Un establiment de cuina purista gluten free, sense proteïna animal i, per tant, sense lactosa. Una proposta que faltava a la ciutat, amb un concepte culinari que si a primera vista pot semblar obvi, resulta que no ho és tant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!