És mitja tarda, volem sortir a fer un beure, però a la zona on vivim no hi ha gaire ambient de bars. Obrim Google Maps i veiem que a Sant Antoni, el nostre barri de vermuts de confiança, hi ha una cocteleria que es diu Culkin. Ens fa gràcia, ens hi interessem, i bingo: ens queda només a mig minut de la parada de metro de Poble Sec, línia verda, L3.

Vermuts, plats i còctels

Doncs sí, al Culkin hi trobareu vermuts, plats i còctels, un trident que us permet visitar el local a qualsevol moment del dia o allargar fins a la nit aquell beure improvisat de després de dinar. La seva especialitat són els còctels amb base vínica, però si us ve de gust fer un mojito, un espresso Martini o qualsevol altra combinació, no patiu perquè en Martin Pimentel i en Ritxi Naval us la prepararan encantats.

L’espai és un local petit i acollidor. Està decorat amb estètica dels 90, un context que inequívocament ens remet al nom del local, Culkin, el cognom de l’actor Macaulay Culkin, el nen protagonista de la mítica pel·lícula “Solo en casa”. Pòsters, cartells i cintes de VHS omplen les parets d’un espai informal, cuidat i distès.

La seva especialitat són els còctels amb base vínica, però si voleu qualsevol altra combinació no patiu perquè en Martin i en Ritxi us la prepararan encantats

A més de l’oferta de begudes, al Culkin hi trobareu una carta senzilla i fàcil d’entendre: quatre coses de picar, una taula de recomanacions, els plats principals, i l’espai de les postres. Ni en sobra, ni en falta; la carta justa per un local d’aquest estil. Els plats que ofereix el Culkin van canviant al llarg de l'any i segueixen la filosofia de consumir productes de temporada. Els únics plats que es mantenen durant tot l'any són els de la taula de recomanacions. Els ous "poché" amb Parmentier i la "burratina" amb tomàquets al forn i fruits secs són dues propostes fantàstiques per gaudir de les especialitats de la casa. Però si el que us agrada són plats més aviat picants, el "ceviche a l'aguachile" i l'entrepà de Pastrami amb salsa "vitello tonnato" us encantaran. Dues propostes amb el punt just de picant i una combinació òptima d'ingredients de qualitat.

Un racó per a tota la família

Si voleu anar-hi amb els amics, els vespres del cap de setmana són un bon moment. A més de la música de fons habitual, els divendres i els dissabtes un DJ amenitza l’estada amb una sessió de música en directe. Si sou més d’anar-hi en família, fer una visita al Culkin a mitja tarda per tastar algun dels seus plats per compartir és un pla ideal. El que està clar és que l’única excusa per no provar-lo són les ganes, perquè a l’hora de pagar tampoc no us haureu de gratar gaire la butxaca.