L'estiu és una de les millors èpoques de l'any per posar-se a cuinar. Podria semblar que a l'estiu, entre la calor i la mandra, és més difícil cuinar; però la clau està a saber escollir correctament les receptes. El forn, les cassoles o les planxes a tot drap no són bones aliades quan fa calor. Ara bé, preparar amanides o altres plats freds, igualment bons i sorprenents, també implica cuinar, però de manera més senzilla i en menys temps. Per això avui et portem 5 receptes delicioses que pots fer amb fruita de temporada per aprofitar al màxim el producte de qualitat que es produeix a Catalunya.

5 receptes saludables amb fruita

A Catalunya tenim fruita durant tot l'any, però no hi ha dubte que la de l'estiu és la més bona i sucosa de totes. A l'estiu, les fruites i verdures tenen més aigua i són més refrescants: meló, síndria, préssec o pruna, però també tomata, pebrot o carabassó. Productes deliciosos i molt versàtils que serveixen per a fer diferents tipus de preparacions a la cuina.

Amanida de meló i alvocat amb vinagreta de llima

El rei de l'estiu, amb el permís de la síndria, és el meló. Una fruita grossa, dolça i sucosa que es pot menjar sola, amb pernil o que també serveix per a preparar aquesta deliciosa amanida. Una amanida que també inclou alvocat, una altra fruita que, malgrat ser molt popular, no és de proximitat. Si bé és cert que a la península Ibèrica ja se'n produeixen, no és un producte autòcton.

1️⃣ Recepta d'amanida de meló i alvocat amb vinagreta de llima
 

Sopa freda de síndria i gingebre

A més de les amanides, les sopes fredes són un altre tipus de recepta ideal per a l'estiu. Senzilla, fresca i amb un punt picant, aquesta de síndria i gingebre és perfecta. La síndria ho té tot: sabor, textura, color i quantiat. I el gingebre és l'acompanyament perfecte per aportar un contrapunt al sabor suau de la síndria. Una sopa que pots menjar amb cullera o beure en got, en funció de la textura que li vulguis donar.

2️⃣ Recepta de sopa freda de síndria i gingebre
 

Pollastre a la soja amb préssec a la planxa

La fruita no té per què ser sempre la protagonista del plat. En aquesta preparació, el préssec acompanya el pollastre a la soja, el protagonista d'una recepta de carn més senzilla del que sembla. El pollastre i la soja són una combinació ideal, però si a més ho acompanyes de préssec, obtindràs un plat encara més deliciós.

3️⃣ Recepta de pollastre a la soja amb préssec a la planxa
 

Clafoutis de cirera

La cirera és la perla de l'estiu. Vermella, dolça i un autèntic vici de postres. Malgrat que fresques són delicioses, les cireres també són un molt bon ingredient per preparar receptes casolanes. Una de les més bones és el clafoutis de cirera, una coca de cirera per llepar-se'n els dits.

4️⃣ Recepta de clafoutis de cirera

Cassoletes de crema amb fruita i xocolata

Per acabar la llista de recomanacions, la recepta més gormanda i versàtil de totes: les cassoletes de crema amb fruita i xocolata. Aquesta recepta, en realitat, es podria fer amb altres fruites que no siguin de temporada. També es poden utilitzar fruites que no siguin autòctones, com el plàtan i el kiwi. Però com que la gràcia és fer servir fruites del temps, aprofita les que tinguis més a mà per preparar aquesta deliciosa i gormanda recepta de fruita i dolç.

5️⃣ Recepta de cassoletes de crema amb fruita i xocolata
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!