La Festa Major de Sants 2023 va començar el dissabte 19 d'agost i s'allargà fins al diumenge 27 d'agost de 2023. A tall d'anècdota, les Festes de Sants sempre cauen al voltant del 24 d'agost perquè aquell dia és la de Sant Bartolomeu, patró de la que va ser al seu dia la vila de Sants. Tal com vam publicar per la Festa Major de Gràcia, des de La Gourmeteria et portem un llistat amb 5 bars i restaurants que no pots deixar de visitar a les Festes de Sants 2023.

👉 Festes de Sants 2023: programa en PDF, concerts i carrers guarnits
 

👀 Concerts Festes de Sants 2023 amb tots els horaris i artistes
 

5 bars i restaurants que no pots deixar de visitar a les Festes de Sants 2023

A qualsevol festa major és cabdal conèixer establiments de confiança per anar a menjar alguna cosa bàsica i recarregar piles per continuar de festa sense que els ànims afluixin i amb l'estómac ben ple. A continuació, el llistat de 5 bars i restaurants que val la pena que els tinguis en compte abans no acabin les Festes de Sants.

La Bodegueta de Cal Pep

Ubicada al carrer de Canalejas, 12, La Bodegueta de Cal Pep és un petit celler de barri de tota la vida, amb molt d'encant. Els qui han crescut al barri cataloguen l'espai com un dels racons més autèntics que encara queden amagats a llocs tan turístics com Barcelona. Es caracteritzen pel seu vermut deliciós per prendre, sifó a la mà, mentre degustes alguna de les seves racions de productes frescos del mar, croquetes, patates, etc. Tot de gran qualitat, fet amb paciència i afecte.

La Bodegueta de Cal Pep Sants
La Bodegueta de Cal Pep Sants / Foto: Cedida

Contra tot pronòstic, i a expenses del que ja podien imaginar-se els veïns i veïnes de Sants, aquest local centenari —va obrir les portes el 1927— finalment no tancarà per sempre. Una notícia molt positiva per a tots aquells amants dels bars de barri, amb aquella essència indescriptible. "Per prendre's l'aperitiu a Sants, tant pels vins i els vermuts com per les tapes. Un bar de sempre al qual convé anar d'hora si vols trobar taula", comenta la reconeguda Guía Repsol.

📍 C/ de Canalejas, 12

O'Rincón da Terra

És un històric del barri de Sants. Menjar gallec d'alt nivell a preu raonable, amb personal de tracte excel·lent i ampli menjador i acollidora terrassa. El menjar és realment bo, perfectament preparat i amb una atenció exquisida. A més, un altre aspecte a destacar són els mojitos que estan de 10. El menjar casolà és boníssim. Llenties com les de l'àvia, el xurrasco deliciós amb gust de brasa i el flam de formatge sublim.

📍 C/ dels Comtes de Bell-Lloc, 51

Kimchi Mama

A pocs metres de la parada de Sants trobem el restaurant Kimchi Mama, un restaurant on l'especialitat són els plats tradicionals i típics coreans. El kimchi és sens dubte l'ingredient estrella del local. El restaurant es caracteritza per ser un establiment senzill i encantador amb un ambient agradable.

📍 C/ del Callao, 12

Abarka

El restaurant Abarka és una cooperativa sense ànim de lucre d'iniciativa social, que neix de la necessitat d'autoorganitzar-se com a persones migrants i racialitzades. L'objectiu és donar solució a certs problemes derivats del racisme, tant en l'àmbit laboral com social. Creuen en el poder de la gastronomia, com a eina, tant per generar oportunitats laborals de persones de la comunitat, com per empoderar aquestes mateixes persones, fent valdre la riquesa de les cultures africanes. A la cultura mandinka, es diu 'Abarka' en acabar de menjar en senyal d'agraïment. S'agraeix a la persona que ha cuinat, a la persona que ha portat els aliments, als que acompanyen el menjar i, en general, al fet de poder gaudir del menjar.

📍 C/ del Guadiana, 28

Can Violí

I, per acabar el llistat de recomanacions, ho fem amb el restaurant Can Violí que és un petit local en una bonica i bella plaça. S'hi menja molt bé, es tracta d'una cuina més autòctona, i el preu és més elevat. Així i tot, està més que justificat, ja que tenen una carta molt original i el nivell general és excel·lent. L'amabilitat i eficiència del servei també són dos aspectes a tenir en compte per valorar-lo amb un notable pel cap baix. En definitiva, la relació qualitat-preu és bona i és una proposta diferent i alternativa a les anteriors perquè puguis escollir a l'hora de visitar Sants.

📍 Pl. d'Ibèria, 2