El Nadal ja és oficialment aquí. Bé, encara queden dues setmanes per celebrar-lo, però ja ha arribat l'hora de començar anticipar i organitzar els àpats més esperats de l'any (o els més indesitjats). Avui et portem 3 receptes per triomfar als àpats de Nadal, sense haver-te de barallar gaire amb els fogons.

3 receptes delicioses de Nadal

Escudella i carn d'olla

Sí, ningú s'ho esperava, però el primer plat que et recomanem per triomfar aquest Nadal és l'escudella i la carn d'olla. Imagina't un Sant Esteve sense canelons; un Sant Joan sense coca o un dia de reis sense tortell. Per Nadal toca escudella, i que millor que fer-la a casa a foc lent i amb molt d'amor per a tota la família. Es tracta d'una recepta a la qual se li pot afegir xoriç, malgrat que no toqui. Cal respectar la recepta tradicional, per això el xoriç no apareix en la llista d'ingredients principals, només com a variant. De fet, el xoriç no deixa de ser una botifarra més, especiada això sí. Per tant, detractors del xoriç... no n'hi ha per tant! Hi ha gent que no hi posa peu de porc, o pastanaga, o botifarra negra. Des del respecte absolut cap a la tradició, la cuina, al cap i a la fi, serveix per experimentar i gaudir al màxim.

🍽️ Recepta d'escudella i carn d'olla
 

Ha arribat l'hora de començar anticipar i organitzar els àpats més esperats de l'any (o els més indesitjats)

Rostit de Nadal: Ànec amb prunes i pinyons

Aquest és un plat típicament nadalenc, ja que conté molts greixos i calories, i per Nadal ja se sap que tot han de ser excessos... oi? Sigui com sigui, és un plat deliciós. A casa tothom pregunta quan podrà menjar el tradicional rostit de Nadal... i és que és d'aquells guisats que deixen empremta. Et recomanem fer-lo un o dos dies abans de menjar-lo, o fins i tot una setmana abans. Pensa que no cal congelar-lo, ja que es conserva en el seu propi greix. El secret per fer un bon rostit sempre serà tenir la carn de la millor qualitat possible. Aneu al mercat, demaneu un bon pollastre o un bon ànec, segons el que vulgueu rostir, i prepareu-lo amb tot l'amor que el vostre cor us doni, per gaudir d'una recepta d'allò més sabrosa i deliciosa.

🍗 Recepta d'ànec amb prunes i pinyons
 

Tronc de Nadal

Una recepta típica de la nit de Cap d'Any, que si la feu per Nadal o Sant Esteve, triomfareu igual que si la feu l'últim dia de l'any. És d'aquelles postres que venen de gust fer, potser perquè només els fas un cop l'any i fa certa gràcia. És fàcil de fer, però prèviament s'han de preparar tots els ingredients per fer-lo. La decoració del tronc ja és una qüestió purament creativa, deixa anar el teu petit nen interior i converteix-te en un geni de la decoració gastronòmica per uns minuts. T'ensenyem com fer unes fulles de massapà, però pots fer uns bolets, uns cucs, unes formigues, una marieta, flors variades... mil cosetes. Imaginació al poder!

🎄 Recepta de tronc de Nadal
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!