La pera és una fruita deliciosa. És sucosa, gustosa i plena de beneficis. El més habitual és menjar-se-la fresca, però la pera també pot ser un ingredient fantàstic per a receptes de tota mena. Un producte del qual se'n pot treure molt profit i que avui t'expliquem com fer servir a casa. El llibre 40 receptes amb pera. DOP Pera de Lleida proposa diferents maneres de cuinar amb pera més enllà de les receptes tradicionals.
3 receptes amb pera
La Pera de Lleida és un producte amb Denominació d'Origen Protegida (DOP). Una distinció que en certifica la qualitat i que la converteix en una aposta segura a l'hora d'escollir bona fruita al mercat. Més enllà de les receptes típiques que es poden fer amb pera, o amb qualsevol altra fruita, aquests plats són únics i ideals per a fer amb aquest tipus de fruita.
Eriçó de pera
Recepta creativa per gaudir-la com una activitat familiar, amb la qual els més petits de casa poden desenvolupar la seva imaginació. Un berenar dolç per compartir, divertit i amb pocs ingredients. La pera és la protagonista d'aquest senzill, però divertit plat. Els ingredients que necessitaràs són:
- Pera conference
- Pinyons
- Galetes
- Llàgrimes de xocolata
Elaboració:
Neteja la pera. Pela l'extrem superior de la pera per fer la cara de l'eriçó. Clava els pinyons a la part inferior de la pera com si fossin les espines. Col·loca dues llàgrimes de xocolata per fer els ulls. Esmicola la galeta a la base del plat per fer el 'terra' i col·loca l'eriçó al centre. Un plat en què la presentació i l'estètica són més importants que el sabor, però que serveix com a porta d'entrada a la cuina per als més petits.

Mongeta verda amb pernil i pera
Recepta lleugera i poc energètica, rica en fibra i amb perfil calòric baix. La dolçor i la suavitat de la pera contrasta amb el toc salat del pernil. Els ingredients que necessitaràs són:
- Pera conference
- Mongetes verdes
- Daus de pernil (pot ser ibèric)
- Fulles de marialluïsa
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
Elaboració:
Neteja i talla la pera a tires fines. Neteja i treu les puntes de les mongetes verdes. Escalfa les tires de pera, les mongetes i els daus de pernil amb un raig d'oli d'oliva, sal i pebre en una paella. Cou fins a daurar i abans de retirar del foc, afegeix les fulles de marialluïsa. Rectifica de sal i pebre si és necessari i serveix calent.
Hamburguesa de pollastre, xampinyons i pera
Recepta singular, sorprenent i suculenta en què la pera, barrejada amb aliments de sabor neutre com el xampinyó i el pollastre, juga un paper rellevant i afegeix sumptuositat i dolçor a la preparació, que contrasta amb el punt d'all. Els ingredients que necessitaràs són:
- Pera conference
- Pit de pollastre
- Xampinyons
- 1 ou
- 1 gra d'all
- Julivert
- Pa ratllat
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
- Tomàquet
- Pa d'hamburguesa
Elaboració:
Per fer les hamburgueses primer cal picar el pollastre amb l'ajuda d'una picadora o d'un ganivet, procurant fer-ne trossos petits. Pica l'all i el julivert i afegeix-los. Neteja, pela i talla a daus petits la pera i els xampinyons. Dins d'un bol, barreja els ingredients i afegeix-hi també l'ou batut i el pa ratllat. Afegeix sal i pebre al gust i barreja-ho tot bé amb les mans. Quan la massa estigui preparada, dona forma a les hamburgueses i reserva a la nevera. Abans de servir, cou-les a la paella amb una mica d'oli d'oliva. Talla el pa i les rodanxes de tomàquet. Serveix en forma d'entrepà amb la guarnició que més t'agradi.