Ja us vaig presentar una macedònia molt senzillota, la més tradicional. Avui us porto una versió (per adults) que m'agrada molt i incorpora una mica de licor. Us recomano preparar-la el dia anterior... i així a l'endemà la fruita haurà absorbit tots els sabors. La podeu presentar en copa o en got, com és el cas.

Evidentment, tota la fruita ha de ser fresca i millor ecològica. Si, és una recepta molt bàsica... però una recepta al cap i a la fi. És curiós, i sembla absurd, però ens agrada mirar fotos de menjar.... no sé que tenen les fotos de menjars que enganxen, oi?... sobretot si hi ha molts colors. És com una forma virtual d'alimentar-se... una mena de plaer... i és que com tots sabeu, la vista és una part molt important del ritual de menjar. Segur que més d'un prepararà una macedònia després de veure aquestes senzilles fotos. És la màgia de la cuina. Que vagi de gust.

Ingredients

150gr. maduixes

6 taronges de suc

1 pera d'aigua

1 poma

1 kiwi

1 plàtan

1 raig de suc de pinya

3 cullerades de licor "Ron Havana Club Añejo 7 años"

3 cullerades de licor "Grosella"

3 cullerades de licor "Cointreau"

 

Variants:

Podeu utilitzar tota la fruita que vulgueu i combini bé

També podeu utilitzar Amaretto o Licor 43

Podeu augmentar la quantitat de licor. Amb aquesta quantitat no queda massa forta d'alcohol

Preparació
1.
macedonia al licor pas1

Netejarem bé tota la fruita.

2.
macedonia al licor pas2

D'entrada, prepararem un bol per la nevera amb un dit de suc de pinya. Podeu utilitzar una versió "light" si no voleu tant de sucre. Aquest suc evitarà que la fruita s'oxidi massa mentre l'anem tallant. Després incorporarem el suc de les taronges.

3.
macedonia al licor pas3

Tallem les maduixes a trossets.

4.
macedonia al licor pas4
5.
macedonia al licor pas5

La pera conferència.

6.
macedonia al licor pas6

I ho anem deixant tot dins el bol amb el suc de pinya.

7.
macedonia al licor pas7

Una mica de kiwi.

8.
macedonia al licor pas8

La poma.

9.
macedonia al licor pas9

Paciència nanos.

10.
macedonia al licor pas10

Ara el préssec de vinya... que fa una oloreta!

11.
macedonia al licor pas11

A trossets petits...

12.
macedonia al licor pas12

... l'incorporem.

13.
macedonia al licor pas13

Ara traurem el suc de les taronges...

14.
macedonia al licor pas14

A mi m'encanta aquest exprimidor... és ideal... petit, net... versàtil... i de metall. Millor que els elèctrics.

15.
macedonia al licor pas15

Aboquem tot el suc. I ara que ho tenim així, podeu reservar una part pels nens... sense licor... i un altre bol fem la macedònia pels adults.

16.
macedonia al licor pas16

Afegim el cointreau.

17.
macedonia al licor pas17

En el nou bol... hi posarem tres cullerades grans.

18.
macedonia al licor pas18

Ara hi posem la grosella.

19.
macedonia al licor pas19

Tres cullerades. Aportarà gust i aroma.

20.
macedonia al licor pas20

I finalment el rom.

21.
macedonia al licor pas21

La mateixa quantitat.

22.
macedonia al licor pas22

Incorporem uns 500gr. de macedònia, amb suc i tot.

23.
macedonia al licor pas23

Ho barregem bé i ho deixem reposar a la nevera, tapat, per evitar que agafi olors.

24.
macedonia al licor pas24

Ja la podem servir.

25.
macedonia al licor pas25

I a gaudir de la fruita fresqueta, sobretot a l'estiu.

26.
macedonia al licor pas26

Podeu tirar una culleradeta més de grosella a l'hora de servir-la i us farà aquestes aigudes de color vermell.

27.
macedonia al licor pas27

Bon Profit!