El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 3 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Els 3 menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben tardorenques i ja deixen anticipar l'arribada del fred i, per tant, uns plats que acompanyin amb la temperatura d'aquests dies. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú núm. 1: patates estofades i cloïsses

Patates estofades amb costella de porc i moixernons

Comencem el primer menú amb unes patates que seran protagonistes aquest cap de setmana. Hi ha l'opció de com cuinar l'estofat de costella de porc amb patates. En aquest cas, però, et mostrem la variant que incorpora moixernons i prescindeix de la picada d'all i julivert. El tall de la costella també és diferent, de mida més gran. A casa, és un plat ideal per fer i que forma part del patrimoni familiar de moltes llars al nostre país. És un plat que no falla mai, agrada a grans i petits, de fàcil elaboració i conservació. Sobretot, és d'aquells plats que fan caliu, que recordes per sempre i que associes a bons moments de la vida i de la infantesa, perquè la cuina està envoltada de molts moments màgics.

😋 Recepta de patates estofades amb costella de porc i moixernons
 

Cloïsses a la planxa amb llimona

Les cloïsses es poden cuinar de mil maneres i, al final de tot, t'adones que la millor manera per assaborir l'autèntic gust d'una cloïssa és fent-la a la planxa (o al vapor) amb una mica de llimona. Veuràs com es fan en 5 minuts de rellotge i queden fabuloses. Recorda que si tens problemes amb el colesterol, les cloïsses t'ajudaran a baixar-lo, cosa que no passa amb altres crustacis o mariscs. Pots utilitzar la mateixa recepta per fer les tellerines, vieires, musclos o d'altres productes similars.

🍴 Recepta de cloïsses a la planxa amb llimona
 

Menú núm. 2: el toc de la iaia i calamarsets

Guisat de patates farcides de la iaia

Un bon dia algú es pregunta: com es feien aquelles patates que feia la iaia? Després d'un petit qüestionari familiar, et portem una recepta que de ben segur et resultarà també familiar. No són difícils de fer, però sí una mica laborioses. Es poden fer de forma diferent, sense coure la carn picada abans de farcir la patata. Així i tot, és un plat que, amb els ingredients que duu, només pot quedar-te increïblement bo. Un homenatge a la iaia i a la família en el receptari culinari!

😋 Recepta de guisat de patates farcides de la iaia
 

Faves amb calamarsets

Les faves són ancestrals, ja eren conegudes en el neolític, principalment per influència púnica. Les faves tendres, consumides com a verdura, són un aliment molt ric en aigua (90%) i, per tant, pobrament calòric (64 kcal/100 g). Són riques en carbohidrats (10%) principalment complexos, proteïnes (5,4%) i fibra (4%). Si es consumeixen com a llegum, posseeixen menys aigua i tant l'aportació calòrica, com els percentatges de nutrients que conté, lògicament, s'incrementaran. En ambdós casos, les faves aporten potassi, calci, fòsfor, ferro, magnesi i seleni, com també carotens, vitamina A, C, niacina i àcid fòlic. Un plat, per tant, saludable i molt nutrient.

🍴 Recepta de faves amb calamarsets
 

Menú núm. 3: olor d'hivern i suquet de lluç

Potatge d'hivern

Un plat contundent, d'hivern, dels que reconforta menjar en companyia, al costat d'una bona llar de foc mentre fora la gent es pela de fred! Hi ha diferents maneres de cuinar potatges i la versió següent procura ser de les més completes, ja que conté tant verdura com llegums i carn. Vaja, que et quedes a gust amb un plat d'aquests!

😋 Recepta de potatge d'hivern
 

Suquet de lluç amb cep fresc i cloïsses

I, per acabar, un altre tipus de guisat, aquest de peix.  Vindria a ser una mena de salsa biscaïna, però amb uns ceps frescos que li aportaran un toc de bosc suau al plat, al contrari que passaria amb el cep sec. Es pot fer amb brou de peix, però el pots elaborar amb aigua directament. Unes cloïsses per decorar el plat i un bitxo picant per donar-li caràcter. I és que en certs plats, és divertit dotar-li d'un toc de picant.

🍴 Recepta de suquet de lluç amb cep fresc i cloïsses
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!