El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 3 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Els 3 menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben atractives i deixen anticipar l'arribada del fred. Són, per tant, uns plats que acompanyen amb la temperatura d'aquests dies. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú núm. 1: fideus a la cassola i xurrasco

Fideus a la cassola amb barreja de bolets

La primera proposta per a aquest cap de setmana és un senyor plat. Els fideus a la cassola són un plat típic de la gastronomia catalana. Es tracta de fideus gruixuts cuits amb un sofregit i trossos de costella de porc amb os, però la particularitat que existeix als plats de pasta catalans com aquest, a diferència de les pastes italianes, per exemple, és en el fet que la pasta no està bullida a banda en aigua, sinó que és cuita directament dins de la salsa formada pel sofregit, el suc de la carn rostida i la mateixa carn. Una mica abans de coure els fideus completament, s'hi pot afegir una picada amb safrà.

😋 Recepta de fideus a la cassola amb barreja de bolets
 

Xurrasco adobat al forn

El xurrasco és un tall de carn, d'un a dos centímetres de gruix, gairebé sempre de carn vacuna. A l'Argentina és un menjar típic i molt consumit que s'acompanya amb patates fregides, puré o amanida. Normalment, es cuina a la planxa de ferro. Però també es pot fer amb una graella, a la barbacoa o amb una paella, o bé fer-lo al forn, com és el cas. Si el fas a la planxa o paella, assegura't que estiguin prèviament molt ben escalfades sobre les flames i a aquesta planxa o paella li pots fregar un tros del mateix greix del xurrasco perquè la carn no s'enganxi. Descobreix tots els passos perquè aquest sigui un plat que t'acompanyi el cap de setmana.

🍴 Recepta de xurrasco adobat al forn
 

Menú núm. 2: carxofes i xai rostit

Crema de carxofes i espàrrecs

Senzilla i sana recepta per als amants de les carxofes. Bàsicament, perquè l'amargor característica de la carxofa predomina bastant. Aquesta és una crema que agrada molt i és la proposta més lleugera, però més càlida, per aquest cap de setmana en el qual les temperatures hivernals es començaran a notar. Crema i manta!

😋 Recepta de crema de carxofes i espàrrecs
 

Xai de llet rostit a la catalana

A Catalunya tenim molt bon xai i, a part de fer-lo al forn, adobat amb espècies servit amb Mostarda, també el podem fer rostit a la catalana. Pensa que a Girona, com també tenim la famosa vedella de Girona, tenim també un xai de llet excel·lent, amb molta tradició culinària. Aquest plat, per la seva presentació i gust, pots considerar-lo com un plat de festa, per cuinar en èpoques especials com el Nadal, que ja és a tocar.

🍴 Recepta de xai de llet rostit a la catalana
 

Menú núm. 3: una amanida completa i tradició

Amanida de canonges amb fruits secs i salsa de mel i mostassa amb formatge de cabra caramel·litzat

Una amanida per trencar amb l'intens ritme de receptes seleccionades. Aquest plat és molt bo, molt sa i ultracontundent. La vinagreta de mel i mostassa està tremenda. De veritat, fes cas i prova-la. A més, és molt senzilla de fer, és baixa en colesterol i rica en Omega 3 (si prescindeixes del formatge de cabra, és clar). D'aquelles amanides que entren pels ulls.

😋 Recepta d'amanida de canonges amb fruits secs i salsa de mel
 

Coradella tradicional

I, per últim, una recepta tradicional. Si bé és cert que es tracta d'una elaboració particular, és així perquè agrada molt. Un estofat a base de xai no és cosa fàcil avui en dia, i tots ho sabem. Descobreix el secret d'aquesta coradella sensacional en un clic. Bon profit tinguis aquest cap de setmana!

🍴 Recepta de coradella tradicional
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!