Cuina tradicional a peu de carretera al cor de la Vall de Llémena. Potatges, embotits, carns i guisats en un establiment de tracte molt familiar. Aquest és la breu i majestuosa introducció que li fa justícia al restaurant Cal Ganso, ubicat al nucli de Llorà, a Sant Martí de Llémena. En la seva estrena a La Gourmeteria, l'assessor, divulgador i comunicador gastronòmic Jordi Àvila visita aquest poble del Gironès per portar-nos excel·lents plats de la cuina catalana i tradicional que meravellen tots els paladars que s'hi acosten.

 

frame cal ganso cargols / Foto: Jordi Àvila
El plat de caragols de Cal Ganso / Foto: Jordi Àvila

Amb un tiquet mitjà que oscil·la als voltants dels 25 euros, aquest local de marcat caràcter català i tradicional concentra les seves especialitats de la casa en l'ànec al forn, galta de vedella amb gírgoles, caragols i carn a la brasa. Amb un servei de terrassa i barra de bar, és una notable opció per gaudir del bon temps de Girona, alhora que degustes uns plats alegres i coneguts, però que malgrat la seva popularitat sorprenen pels seus gustos i sabors deliciosos.

frame cal ganso amanida / Foto: Jordi Àvila
Amanida de confitats casolans / Foto: Jordi Àvila

D'entre tota la carta, en Jordi Àvila ens recomana un entrant, dos plats ben contundents i unes postres per rematar aquesta experiència sensorial que ratlla un nivell molt superior. L'amanida de confitats casolans (9,50 €) és un primer mos satisfactori i saludable per escalfar motors. Un ritme que excel·leix amb els caragols guisats de mar i muntanya (14,50) i el conill amb rossinyols i mandonguilles del davantal (14,80). Dos plats d'aquí, de la terra, catalans i senzillament boníssims.

frame cal ganso interior / Foto: Jordi Àvila
L'espai interior de Cal Ganso / Foto: Jordi Àvila

L'assessor gastrònom ho remata amb un flam de formatge casolà (4,80) que només amb la fotografia que es pot veure a continuació ja obre els ventres fins i tot d'aquells que estan ben tips.

Una amanida de confitats casolans, uns caragols guisats de mar i muntanya, un conill amb rossinyols i mandonguilles del davantal i aquest sublim flam de formatge casolà

frame cal ganso flam / Foto: Jordi Àvila
Flam de formatge casolà / Foto: Jordi Àvila

Cassoles fumejant, balances dels anys 70 i tracte familiar. A pocs quilòmetres de Girona, a la carretera GI-531, a l'altura del quilòmetre 13, podràs viure un viatge nostàlgic cap a l’ambient d'un restaurant de tota la vida. Pensar de realitzar una parada per fer la cervesa o el vermut al migdia i acabar empassant-te un senyorial dinar amb plats com els mencionats, sigui ja assegut a l’interior amb el seu càlid menjador o a la terrassa de fora. Un enclavament natural preciós per fer xalar el sentit de la vista i el gust. Bon profit!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!