A Lleida hi ha un llenguatge que no necessita gaires paraules: el de la brasa. I si hi ha una casa que fa dècades que el parla amb naturalitat, respecte i constància és la Braseria Isidro. Fundada el 1997 per la Mercè i l’Isidro, aquesta braseria ha estat al llarg dels anys un referent de la cuina catalana tradicional a Lleida, defensant sempre el producte de qualitat, el foc viu i la cuina de temporada.

 

Des del 2022, el restaurant va viure un relleu generacional: la nova direcció ha agafat el testimoni amb respecte i passió, mantenint intacta l’essència del lloc i alhora aportant aire fresc a l’equip i a la proposta gastronòmica. Al capdavant del projecte hi ha l’Ismael Balsells i la Veronica Sevilla, responsables del local i de la sala, coordinant que tot funcioni amb precisió i calidesa. A la cuina, Wilhelm Miralles lidera els fogons amb mestria, mentre que Paula Ovalle s’encarrega de la cuina dolça, posant l’últim toc de creativitat i delicadesa a les postres. Entrar-hi és com entrar en un espai on el temps no s’ha aturat, però tampoc s’ha accelerat. El ritme és humà, la cuina és honesta i la sala càlida i moderna. I això, avui, ja és una declaració d’intencions.

Menjador de la Braseria Isidro. / Foto: Jordi Àvila

L’hivern a taula: producte que parla sol

La temporada marca la carta, i això és especialment evident en plats com l’amanida d’hivern amb nyàmeres, carxofa i cansalada (16 €). Les nyàmeres hi posen la dolçor terrosa, la carxofa aporta amargor noble i la cansalada afegeix profunditat i memòria. Els qui coneixen la casa saben que quan arriben les carxofes a la brasa (3 € / unitat), cal demanar-les. I no podem oblidar els caragols de l’Isidro (15 €), un clàssic lleidatà que no falla mai.

Wilhelm Miralles a la Braseria Isidro. / Foto: Jordi Àvila

Entre els plats que defineixen el caràcter del restaurant hi ha l’steak tàrtar servit sobre el seu moll de l’os (28 €) i les patates fregides casolanes (3,5 €). Senzillesa, tècnica i producte de qualitat, un segell que Wilhelm Miralles imprimeix en cada elaboració. Però la carta també inclou peixos de temporada, com les supremes de turbot a la brasa amb una picada de pinyons, OOVE, julivert, safrà, all i tomàquet concassé, un plat que combina tècnica i sabor, i que mostra la capacitat de Wilhelm Miralles d’expressar la tradició catalana amb un toc refinat.

Caragols de la Braseria Isidro. / Foto: Jordi Àvila

Una braseria amb ànima de casa

La cuina és constant, honesta i sense artificis. Veronica Sevilla i el seu equip a la sala garanteixen un servei pròxim i eficient, mentre que Paula Ovalle aporta creativitat a la cuina dolça. L’equilibri entre tradició i continuïtat ha permès que La Braseria Isidro mantingui intacta la seva essència després del relleu generacional del 2022.

Postres de la Braseria Isidro. / Foto: Jordi Àvila

Llocs com Braseria Isidro recorden que la cuina és memòria, i que el foc, quan es treballa amb respecte, és un llenguatge universal. Aquí no hi ha soroll, ni artifici; hi ha sabor, territori i ritme de casa. Quan un surt d’aquí, ha menjat molt més que un menú: ha menjat una manera de fer, guiada per un equip que combina tradició i talent, respectant la història i la nova etapa que han inaugurat el 2022.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!