Després de set anys d'èxit ininterromput i més de 500.000 comensals atesos, el restaurant MasterChef tancarà les portes el pròxim 31 de juliol. Aquest establiment, situat al carrer Velázquez de Madrid, ha estat el primer i únic restaurant permanent vinculat al cèlebre programa de televisió, convertint-se en una experiència gastronòmica única per als seguidors del concurs. El seu tancament, tanmateix, no respon a motius econòmics ni de demanda: el responsable d'aquesta decisió és la jubilació de Roberto Franci, propietari de la llicència del restaurant. A 66 anys, Franci es retira de forma discreta, després d'haver gestionat el local sempre des d'un segon pla i amb la satisfacció d'haver democratitzat l'alta cuina.

Per què tanca el restaurant de MasterChef?

Des de la seva obertura el 2018, el restaurant MasterChef va traslladar als fogons reals l'esperit del programa de RTVE. La seva carta incloïa versions de plats creats en el concurs i altres de firmats pels tres jutges estrella: Jordi Cruz, Pepe Rodríguez i Samantha Vallejo-Nágera. Un dels plats més icònics va ser la reinterpretació de “Lleó menja gamba”, una recepta que en el seu moment va generar burles i mems, però que al restaurant es va convertir en una picada d'ullet nostàlgica per als fans del programa.

Restaurant Masterchef / Foto: Unsplash

El menú degustació actual, que es mantindrà fins al tancament, inclou elaboracions com a tàrtar de tonyina amb gaspatxo de maduixes, espàrrec blanc amb romesco de kimchi, o filet ibèric amb cremós de xirivia. També hi ha una proposta infantil, amb plats creatius adaptats als més petits. Tot amb un objectiu clar: apropar la cuina d'autor a un públic ampli.

Durant aquests anys, el local ha superat reptes tan complexos com la pandèmia, mantenint-se sempre actiu i amb una gran acollida entre locals i turistes. Sense anar més lluny, la meitat dels seus clients venien de fora de Madrid. A l'interior treballaven 20 persones i era habitual trobar algun exconcursant en sala, com Jotha, finalista de l'onzena edició. Per a Franci, el restaurant no només ha estat un negoci, sinó també una font d'emocions compartides amb els clients. En paraules de Shine Iberia, la productora del programa, la iniciativa va ser una manera de “tancar el cercle” en permetre que els seguidors provessin els plats més emblemàtics del xou.

El local ha superat reptes tan complexos com la pandèmia

Un restaurant amb encant / Foto: Unsplash

Malgrat el tancament, el local no quedarà buit. Serà el grup de restauració Arturo Cantoblanco el que agafarà el relleu, amb plans de recuperar l'esperit de La Nicolasa. Així, l'espai continuarà vinculat a la gastronomia, encara que sota una nova identitat, assegurant la continuïtat laboral de l'equip actual.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!