El restaurant Mitja Galta, de l'Hospitalet de Llobregat, plega veles després de deu anys de donar menjar al barri de Santa Eulàlia. La parella que el regenta, Xavier Insa i Eli Castellón, han decidit posar punt final a la seva etapa com a restauradors i esperen que algú agafi el relleu per seguir amb el local a partir d'ara.

Millor menú per menys de 15 €

El Mitja Galta va participar, l'any 2019, al programa de 'Joc de Cartes' que buscava el millor menú per menys de 15 € de l'Hospitalet de Llobregat. Insa i Castellón, provinents d'altres sectors professionals sense cap relació amb la cuina, van decidir muntar el restaurant ara fa una dècada i embarcar-se a l'aventura de la restauració.

Prova d'això és la incredulitat amb la qual el barri ha rebut la notícia del tancament. "No pot ser! Com és que tanqueu?"

Un món per al qual es van formar professionalment, Insa en els salats i Castellón en els dolços, i en el qual van rebre l'ajuda i l'assessorament del seu nebot i xef professional, Manel López. L'essència del Mitja Galta és el bé, bo i a bon preu. Menjar bé, amb uns aliments bons i pagant un preu just. Una filosofia que els ha funcionat de meravella. Prova d'això és la incredulitat amb la qual el barri ha rebut la notícia del tancament. "No pot ser! Com és que tanqueu?" es pregunten alguns veïns, segons ens explica Eli Castellón.

Rondar la cinquantena i atrevir-se a fer aquest pas té molt de mèrit. Però encara en té més prendre la decisió, madura i conscient de tancar

Un ofici sacrificat

El motiu del tancament és l'esgotament i la dedicació que requereix un sector com el de la restauració. Qui cregui que muntar i portar un restaurant - i sobreviure a una pandèmia en un local sense terrassa a l'Hospitalet - és fàcil, que vingui i ho provi. Rondar la cinquantena i atrevir-se a fer aquest pas té molt de mèrit. Però encara en té més prendre la decisió, madura i conscient, de tancar, amb gairebé seixanta anys i amb el suport i l'amor d'una clientela fidel que vol gaudir del que cuines. Saber quan s'ha d'acabar una etapa és encara més difícil d'assumir que embarcar-se en un nou projecte engrescador. La cuina sempre ha estat la seva gran afició, però el ritme de treball i de desgast que requereix el restaurant és un preu massa elevat per a la parella del barri. Davant de situacions com aquesta, només ens queda aplaudir la decisió, donar suport al sector i esperar, tant de bo aviat, a que algú agafi el relleu del restaurant.

L'últim servei serà el dissabte 23 de març

L'últim servei serà el dissabte 23 de març. Fins aleshores, encara sou a temps de gaudir de la cuina del Mitja Galta i de tastar els últims menús que serviran Xavier Insa i Eli Castellón al restaurant que els ha donat de menjar, gràcies a alimentar el barri durant l'última dècada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!