El capítol d'aquesta setmana del conegut programa de TV3 Joc de Cartes buscava el restaurant més recomanat de Barcelona per comunicadors i periodistes gastronòmics. Entre els 4 participants, tots ells amb estils de cuina molt diferents, en destaca un: el restaurant de Xavier Pellicer. Un local a l'alçada de pocs, que semblava que rebria un homenatge, però que va acabar rebent per totes bandes, i tot i així, es va proclamar com a gran vencedor de la nit.

11 estrelles Michelin

Aquest és el total d'estrelles que Xavier Pellicer ha defensat al llarg de la seva trajectòria professional. Abans d'obrir el seu propi restaurant, Pellicer va treballar al costat d'alguns dels grans noms de la gastronomia contemporània. Le Carré des Feuillants** a Paris, Le Diamant Rose** a La Colle-sur-Loup, Jacques Maximin** a Niça, Can Fabes*** a Sant Celoni i l'Abac** de Barcelona, són 5 dels restaurants on Pellicer va treballar abans d'engegar el seu projecte personal. Malgrat no tenir cap estrella, ha format part d'alguns dels millors equips de cuina del món, distingits amb el màxim guardó que atorga la guia francesa. Un nivell a l'alçada de molt pocs, i que no s'ha vist abans al programa 'Joc de Cartes'.

Manca d'equitat o enveja?

La resta de restaurants participants han estat: Alapar, defensat per la comunicadora Sofia Janer; Brabo, defensat pel periodista David Ruiz, i Ca l'Agut, defensat pel periodista Ricard Martin. L'encarregada de recomanar i defensar el restaurant Xavier Pellicer ha estat la. sommelier i periodista gastronòmica Meritxell Falgueras.

Durant tot el programa, Falgueras (com la resta de concursants de tots els programes de totes les temporades) ha fet bandera del restaurant de Pellicer, i l'ha defensat amb dents i ungles davant la resta de participants. La seva vehemència, però, ha destacat per sobre la resta, i ha deixat entreveure una polèmica que ha escalfat les xarxes: el nivell dels restaurants que competien era just? Sigui quina sigui la resposta a la pregunta, és evident que, independentment de la qualitat dels restaurants participants, la trajectòria professional de Pellicer és molt més àmplia que la de la resta de locals. Alta cuina feta a base de vegetals, que ha competit contra la fusió japonesa i catalana de l'Alapar, la cuina de llenya del Brabo i la cuina catalana de Ca l'Agut. Una superioritat, la de Xavier Pellicer, que feia preveure un homenatge per part de la resta de concursants (que s'han desfet en elogis al debat final del programa) però que finalment ha esdevingut en una lluita contra Pellicer.
Així doncs, no s'ha repetit l'homenatge que el Bar Pinotxo va rebre en l'episodi que buscava el millor bar de la Boqueria, i en el qual els contrincants del Pinotxo es van aliar per posar-li un 10 a totes les categories i fer-li l'homenatge que es mereixia. Caldrà veure si el nivell que ha mostrat un xef de la talla de Xavier Pellicer, amb una aposta arriscada i valenta a l'hora de presentar-se al programa, es manté durant la resta d'episodis. Un xef que tenia molt a perdre i poc a guanyar, però que tot i així, ha donat la cara i ha estat a l'alçada de tota la pressió rebuda.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!