Alfons López Tena, notari, exdiputat del Parlament i exmembre del Consell General del Poder Judicial, és l'autor del cèlebre eslògan 'Espanya ens roba'. Aquests dies podria treure el cap i repetir-ho sense parar. I és que el programa català 'Joc de cartes' tindrà un germà a Espanya. Més concretament, un germà bessó. Perquè, vaja, es tracta d'una còpia idèntica. Mateixa essència, mateix format, però en castellà. Fins a tal punt és descarat el plagi que, inicialment, diverses informacions apuntaven el nom de 'Juego de cartas' com el possible títol del reality. Finalment, però, s'anomenarà 'Batalla de restaurantes'.

Una rèplica calcada: mateix format

El xef, escriptor i presentador de televisió, Alberto Chicote, serà el Marc Ribas espanyol. És a dir, l'encarregat de donar espectacle i conduir un programa que intentarà perdurar una mica més que el seu difunt predecessor a Telemadrid, un concurs calcat al català que no va durar ni dos anys. Un nou repte per al popular xef que uneix gastronomia i entreteniment i que porta a terme "el gran desafiament a què s'enfronta la restauració espanyola", segons paraules de la cadena de televisió La Sexta, canal per on s'emetrà. Després d'haver popularitzat formats com 'Pesadilla en la cocina' o 'Te lo vas a comer' caldrà estar a l'expectativa de si triomfa o no un format que, fins ara, no ha tingut el ressò esperat.

Aquest dijous 1 de febrer, precisament, serà l'estrena d'aquest reality que començarà la seva aventura a Cadis, a la recerca de la millor tonyina vermella local. 'Batalla de restaurantes' mostrarà com quatre restaurants d'una mateixa ciutat i especialitzats en el mateix plat local, s'enfrontaran per obtenir un premi de 10.000 euros i el reconeixement de ser el millor en el seu àmbit.

I com es decidirà? Exactament igual que es fa al programa català de TV3. És a dir, els propietaris dels locals es valoraran entre ells, puntuant-se en una forquilla del 0 al 10, en sis categories: espai, cuina, menjar, servei i preu. L'única i petita diferència és que també puntuaran l'especialitat regional en què competeixen. Chicote també participarà en les votacions i, al final del programa, la seva puntuació serà decisiva per confirmar la classificació o capgirar-la. Us sona familiar, no? És clar, perquè Marc Ribas ho fa des de 2017, any rere any.

Catalunya, en fora de joc

Això tampoc ha de suposar cap sorpresa. Catalunya no apareixerà a 'Batalla de restaurantes', que viatjarà això a vuit ciutats espanyoles: Cadis, Vigo, Menorca, Saragossa, Gijón, Múrcia, Toledo i Madrid. A cadascuna, respectivament, quatre locals competiran per la millor tonyina vermella, el millor marisc, la millor caldereta de llagosta, les millors molles, la millor fabada, el millor calder, la millor carn de caça i el millor cocido.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!