La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com netejar les carxofes per treure'n el màxim gust.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.


Com netejar carxofes

"Quantes vegades m'heu dit que us fa mandra netejar les carxofes? Una colla de mandrosos és el que sou", arrenca la xef amb to irònic, que recomana netejar-les mentre mires una sèrie o escoltes un programa de ràdio. Els nostres aliats per dur a terme correctament el procés de netejar les carxofes i fer-ho el més precís possible són el julivert, la llimona i el gel. En primer lloc, posarem la llimona i el julivert en aigua amb gel. "Cap a dins tot el suc de la llimona", diu l'Ada. Les tiges del julivert ens reforçaran el pas a pas perquè són molt riques en vitamines C. "Ja tenim preparada la nostra banyera freda, on netejarem les carxofes", anuncia.

El tronc de la carxofa no el sacrificarem, ans al contrari, li donarem un ús i l'aprofitarem. "El repelarem i ens serà meravellós per arrossos, saltats, etc.", concreta la xef del Semproniana. Posem els troncs de les carxofes a dins la nostra banyera freda perquè es netegin. Continuem netejant bé la carxofa, traient-ne les fulles externes i les més dures. Per fer-ho, empra els guants per evitar tenir les mans molt negres. "Mireu quina meravella, perfecte! No hi ha ni un pèl, aquesta és una carxofa perfecta", exclama l'Ada. 

Els nostres aliats per a la preparació del procés de netejar les carxofes són: el julivert, la llimona i el gel

Si volem que no s'ennegreixin gens ni mica, el que hem de fer és untar les carxofes amb llimona. Amb el cor de la carxofa filetejat, posem un bon raig d'oli, un pessic de sal i acabem amb el millor pernil que tinguis a casa. "La cuina sense manies", rebla l'Ada, que ha facilitat una nova manera de netejar i preparar les carxofes per extreure'n el màxim sabor i gust d'aquest producte tan exquisit.

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En un futur pròxim passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada, les cebes, els sofregits i molts més productes i consells que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el tip de la setmana passada, i descobrir com fer un bistec perfecte. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!