La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer un bistec i que no quedi com la sola d'una sabata.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.


Com fer un bistec perfecte

"S'han acabat els bistecs fets com la sola d'una sabata", exclama l'Ada Parellada. Per aconseguir-ho, amb el vídeo d'aquesta setmana aprendrem a coure un bistec. "El primer que hem de tenir clar és que tots els talls són bons, això sí, sempre i quan sàpigues com tractar-los", revela la xef. Si quan el treus de la nevera té colors negres, no vol dir que s'hagi fet malbé. El que aquestes petites taques negres volen dir és que li ha faltat oxigen. I quan falta oxigen què hem de fer? Deixar respirar. Doncs el mateix amb el bistec i d'aquesta forma recuperarà el color vermell original.

Un altre consell molt rellevant és el fet que els bistecs no els hem de rentar mai amb aigua perquè el que fem és enviar els bacteris a la pica. Al contrari, el que hem de fer és assecar-los una mica, prèvia acció a posar-los a la paella. Ep, això sí, la paella sense oli i quan comenci a treure fum posem el tall de bistec. Abans de posar-lo a la paella, però, pintarem els talls de bistecs amb oli.

Dos consells bàsics són el fet de no rentar-los mai amb aigua i deixar-los respirar perquè recuperin el color vermell original

Un pecat capital és fer servir la forquilla per cuinar els bistecs. Mai no ho hem de fer. Quan punxem un bistec amb la forquilla el que provoquem és que el producte perdi els sucs. "Per tant, el nostre aliat són les pinces", recorda la xef del Semproniana. Posem el bistec a coure a foc alt durant 30 segons. Pintem, girem i al plat! I és al final de tot quan hi posarem la sal.

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En un futur pròxim passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada, les cebes, els sofregits i molt més que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el consell de la setmana passada, i descobrir com fer carxofes al microones. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!