Ets exigent amb la carn que compres? Si ho ets, segur que et fixes en la qualitat i el preu de la carn que venen als supermercats. I segur que també t'agrada comprar el millor producte possible i al millor preu possible. I això ho aconsegueixes comparant l'oferta càrnia de les diferents cadenes de supermercats, oi?

🔴 L'OCU revela el supermercat on comprar la millor ensaladilla russa
 

🥩 Varietats de carn: les seves propietats i desavantatges
 

👩‍🍳 Al punt o poc feta? El que has de tenir en compte si ets un amant de la carn
 

Doncs bé, si encara no has trobat el teu supermercat preferit per comprar carn, no pateixis, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha estudiat 18 cadenes de supermercats de Catalunya i Espanya per trobar quina ven la millor carn. I ha tingut en compte criteris com ara la qualitat, la preferència de compra i els mètodes de producció. Aquest estudi pot tenir interès per a moltes persones, ja que és ben sabut que a Espanya i a Catalunya es consumeix molta carn. Concretament, el tipus més consumit és el boví, el porc i el pollastre. 

El supermercat amb la millor carn d'Espanya és català

Segons l'estudi de l'OCU, el supermercat amb la millor carn d'Espanya és l'Esclat, que pertany al Grup Bonpreu i que només es troba a Catalunya. Ha obtingut una puntuació de 84 punts sobre 100.

La carn catalana arrasa

La carn dels supermercats catalans és d'una gran qualitat. N'és prova el fet que el segon i el tercer supermercat amb millor carn són catalans. El Bonpreu ocupa la segona posició i el català BonÀrea, juntament amb l'Hipercor, la tercera. Les tres cadenes catalanes destaquen per la seva gran varietat de carn, per la frescor i el compromís amb l'origen i el benestar animal. BonÀrea i Hipercor (cadena de supermercats del Corteinglés) destaquen per tenir un control total del procés productiu, per l'atenció al client i per la qualitat de la seva carn. Ambdues cadenes han aconseguit 79 punts sobre 100.

Després del BonÀrea i l'Hipercor, trobem el mateix Corte Inglés amb 78 punts, una valoració que també comparteixen Hiper Usera, Aldi, Supercor y Consum.

L'estudi de l'OCU

Un altre paràmetre que l'OCU ha tingut en compte a l'hora d'avaluar els supermercats és la freqüència de compra de cada tipus de carn. Val a dir, però, que el grau de venda d'una carn no està directament relacionat amb la seva qualitat. I és que, sota aquest paràmetre, sovint surten beneficiades carns barates i fàcils de cuinar que potser no són d'una gran qualitat.  

Propietats de la carn

Finalment, pel que fa a les propietats de la carn, escau esmentar algunes d'elles. Per exemple, que té un alt contingut d'aigua, que oscil·la entre el 65% i el 80%. També té uns nivells de proteïnes que van del 16% al 22% i una quantitat variable de greix, que pot anar de l'1% al 48%. És recomanable consumir carn de forma moderada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!