Hi ha restaurants per a totes les butxaques. Bars de tapes, locals de menú del dia i restaurants d'estrella Michelin. Hi ha menús degustació en restaurants d'alta cuina que costen centenars d'euros. Però són poques les vegades que veiem factures de restaurants tan desorbitades com la que ha compartit el restaurant Annabel, de Calvià, a Mallorca, al seu compte d'Instagram. Un tiquet que supera els 60.000 euros i que, segons ha explicat el restaurant a La Gourmeteria, correspon a una taula d'una vintena de comensals.
Un tiquet desorbitat
El restaurant Annabel ha cobrat aquest agost un tiquet de més de 60.000 euros a una taula amb una vintena de comensals. Segons afirmen fonts del restaurant a La Gourmeteria, la publicació feta a Instagram en què es mostra un tiquet que puja als 63.237,90 € és real i no es tracta de cap campanya de màrqueting. El restaurant no ha volgut confirmar de quin client es tracta, malgrat que a les xarxes s'especula que sigui alguna celebritat estatunidenca, però sí que han aclarit que a la taula hi havia una vintena de comensals.
Si fem comptes, l'àpat a l'Annabel va costar més de 3.000 per cap
Si fem comptes, l'àpat a l'Annabel va costar més de 3.000 per cap. Entre els conceptes més cridaners hi ha el de "diversos peixos", que suma un total de 45.000 euros. En ser preguntats per aquest diari, els responsables del restaurant han afirmat que tenen "tota mena de peix", però no han especificat quins tipus de plats ni en quines quantitats es van demanar. També destaquen les 17 unitats de "Don Perignon Rosé", quantitat que no queda clar si correspon a copes o a ampolles; tot i que tenint en compte l'opulència de l'àpat, podria tractar-se d'ampolles.
La propina de l'àpat
Part d'aquests més de 60.000 euros corresponen a una propina del 10%; una quantitat de gairebé 6.000 euros. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha recordat aquest estiu que la propina a l'Estat espanyol és voluntària i en cap cas pot ser obligatòria. A més, puntualitza que el servei sempre s'ha d'incloure al preu i que, per tant, cobrar-lo com a concepte addicional és il·legal. En el cas del tiquet del restaurant Annabel, hi apareix un concepte de propina que no queda clar si és voluntari o obligatori, però no s'hi distingeix cap concepte de servei.
Sigui com sigui, la factura emesa i compartida a les xarxes socials pel restaurant Annabel és d'una quantitat excepcional; almenys pel que estem acostumats a veure. No és habitual que els restaurants comparteixin tiquets d'aquestes quantitats, tot i que segurament és més habitual del que sembla que es paguin tants diners per un dinar o un sopar. Àpats que, per privacitat amb els clients, se solen mantenir discretament en secret i allunyats de les xarxes i la premsa.