La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer el millor arròs bullit a casa.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.


Com fer el millor arròs bullit

"Et pensaves que sabies fer arròs bullit? Això és perquè no has tastat aquest que et proposo", diu amb picaresca la cuinera. 5 mesures d'aigua i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Tapem fins que trenqui el bull. A continuació, 4 mesures d'arròs, sal i el toc més personal de l'Ada, un bitxo. "Remeno i faig coure l'arròs durant tres minuts exactes a alta temperatura, a foc alt", explica l'Ada. Abaixem el foc i tapem amb paper de forn i una tapa durant nou minuts més a la cassola sense moure-ho.

"Quan passin els nou minuts encara no el podrem obrir", revela la cuinera del Semproniana. Això és així perquè ho hem de deixar cinc minuts de repòs fora del foc. Ja el tenim cuit i és magnífic! Ideal per a l'arròs a la cubana o el que tu vulguis.

3 minuts a foc alt; 9 minuts tapat i a foc baix; 5 minuts reposant fora del foc. Aquestes són les tres fases de cocció per fer el millor arròs bullit

El millor pastisset a partir d'arròs bullit excel·lent

I què podem fer si ens sobra una tassa d'aquest arròs tan boníssim? Doncs un pastisset ben dolç i deliciós.

Ingredients:

  • 1 tassa d'arròs
  • 2 ous
  • 150 ml de llet
  • Sucre
  • Pasta de cacauet
  • 1/2 cullerada de llevat
  • Cacau en pols
Consell d'Ada Parellada sobre l'arròs bullit / Foto: Raquel Sánchez
Un excel·lent pastisset fer a partir de l'arròs bullit / Foto: Raquel Sánchez

Triturem tots els ingredients mencionats i ho posem 10 min al forn en un motlle circular perquè agafin aquesta forma de pastisset a l'estil Doraemon. "Del millor arròs bullit al millor pastisset", conclou la cuinera. Bon profit!

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En les pròximes passaran per la revisió gastronòmica i sàvia de l'Ada molts més productes i consells que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el tip de la setmana passada, i descobrir com fer un ou escalfat al punt exacte. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!