Preparar un pastís de llimona sense forn és una opció deliciosa i refrescant per a aquells dies en què desitges gaudir d'unes postres lleugeres i cítriques sense haver d'encendre el forn. Aquest pastís de llimona és ideal per als mesos més càlids, i ofereix un equilibri perfecte entre el dolç i l'àcid, amb una textura suau i cremosa que delectarà tothom. Aquí et mostrem com pots fer aquest pastís fàcilment i amb pocs ingredients.

Ingredients

Per a la base:

  • 200 g de galetes digestives o Maria
  • 100 g de mantega sense sal, fosa

Per al farcit:

  • 400 ml de llet condensada (aproximadament una llauna)
  • 120 ml de suc de llimona fresca (al voltant de 3-4 llimones)
  • Ratlladura de 2 llimones
  • 200 ml de nata per muntar (crema de llet per batre)
diliara garifullina CU OLZ92PC4 unsplash
Ratlladura de llimona per al teu pastís / Foto: Unsplash

Per decorar:

  • Rodanxes de llimona
  • Fulls de menta fresca
konstantinas ladauskas nLFfes9 OS8 unsplash
Pastís de llimona fred / Foto: Unsplash

Aquest pastís de llimona és ideal per als mesos més càlids

Instruccions

  1. Prepara la base: Tritura les galetes fins a obtenir una pols fina, sigui utilitzant un processador d'aliments o col·locant-les en una bossa de plàstic i colpejant-les amb un corró. Barreja les galetes triturades amb la mantega fosa fins que la barreja s'assembli a sorra molla. Aboca aquesta barreja en un motlle desmuntable de pastís i pressiona fermament per formar una base uniforme. Col·loca al refrigerador perquè s'endureixi mentre prepares el farcit.

  2. Fes el farcit: En un bol gran, combina la llet condensada amb el suc de llimona i la ratlladura de llimona. Barreja bé fins que la barreja s'espesseixi lleugerament. En un altre bol, bat la nata fins a obtenir pics ferms. Incorpora suaument la nata batuda a la barreja de llet condensada i llimona, utilitzant moviments envoltants per mantenir la barreja airejada.

  3. Acobla el pastís: Aboca el farcit sobre la base de galeta ja endurida. Allisa la superfície amb una espàtula o el dors d'una cullera. Cobreix amb film transparent i refrigera per almenys 4 hores, o millor encara, tota la nit, fins que el farcit sigui ferm.

  4. Decora: Abans de servir, decora el pastís amb rodanxes de llimona i fulls de menta fresca per a un toc de color i frescor.

Aquest pastís de llimona sense forn no només és fàcil de fer, sinó que també és increïblement deliciós. El seu sabor cítric i fresc la fa perfecta per a qualsevol ocasió, des d'un dinar familiar fins a un esdeveniment especial. El millor de tot és que pots gaudir d'aquestes postres sense la necessitat d'utilitzar el forn, la qual cosa la converteix en l'opció ideal per als dies calorosos o quan busques simplificar el teu temps a la cuina.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!