Unes copes de vi i una extra de ratafia mentre prens el sol a la plaça Catalunya. Aquesta seria la combinació ideal amb les fires gastronòmiques que se celebren aquest cap de setmana a Catalunya. Temps del Vi, Fira de Vins al Carrer, Fira de la Ratafia de Centelles, Tast a la Rambla 2023 i Fira de l'Ou de Sant Guim de Freixenet. Aquests 5 esdeveniments 'gastro' t'ompliran el cap de setmana i la panxa amb un menú de luxe.

Temps de Vi

Temps de Vi és una associació amb tres eixos principals: promoure els vins elaborats a Catalunya; estendre la cultura del vi, juntament amb el patrimoni de Vilanova i la Geltrú; augmentar la presència de vins de la terra a la carta dels restaurants. Com? Amb un esdeveniment que se celebra al centre neuràlgic de la ciutat, amb més d’una quarantena d’estands de les diferents DO, estands gastronòmics, diverses actuacions musicals i una zona infantil amb activitats relacionades amb el món del vi. Durant els tres dies de fira es realitzen diferents tasts i maridatges en restaurants de la ciutat. Paral·lelament, la fira comptarà amb l’activitat estrella: tasts en veler. La ubicació marinera del municipi fa que sigui una activitat amb un tret diferenciador de la resta de fires. Tot plegat per aconseguir el seu objectiu: acostar la cultura del vi, especialment la del vi català, a tots els assistents.

📅 9, 10 i 11 de juny

Fira de Vins al Carrer

El pròxim dissabte 10 de juny de 18.00 h a 22.00 h l’avinguda Pi i Margall de Caldes de Montbui s’omplirà de gent per participar en la 2a Fira Vins al Carrer organitzada per la botiga especialitzada en vins i licors La Vallesana Degustació. A l'esdeveniment hi assistiran més de 45 cellers que presentaran i explicaran alguns dels seus millors productes (vins blancs, rosats, negres i escumosos) i tots els assistents podran degustar-los. Per poder tastar les més de 150 referències ja està disponible al portal web i a la botiga de Caldes el tiquet, que té un cost de 27,50 € per persona. L’adquisició del bitllet inclou una copa Riedel de regal, que serà la utilitzada per tastar tots els vins que els assistents vulguin.

📅 10 de juny

Fira de la Ratafia de Centelles

Arriba una nova edició de la Fira de la Ratafia de Centelles! Els objectius de la fira són promoure la ratafia, així com tots aquells productes i tractaments artesanals, especialment els de proximitat elaborats amb aquest licor. Aquesta Fira serveix per complementar el tradicional mercat de Centelles i reforçar els atractius de la població. Es coneix que els centellencs han mantingut durant anys la tradició d’elaborar aquest mític licor català, i és aquest un dels principals motius pels quals, l’Ajuntament de Centelles organitza la Fira de la Ratafia des de l’any 2009.

La fira és un espai pensat pels amants de la ratafia i per aquells que encara no la coneixen i que tinguin ganes d’aprendre i alhora endinsar-se en el món de la ratafia se’n desprèn. Els visitants hi podran trobar tres vessants destacades:

  1. La comercial, que inclou l’espai firal, on es trobaran parades de ratafia de diferents productors catalans.
  2. La gastronòmica, amb una gran varietat de jornades i xerrades, com ara: taller d’olors per reconèixer les diverses plantes aromàtiques o el taller de com realitzar una ratafia a casa.
  3. La lúdica, amb moltes activitats complementàries destinades a tots els públics.

I per últim l’acte amb més rellevància que és el clàssic concurs de ratafia de Centelles. El qual va enfocat a qualsevol persona que vulgui presentar la seva pròpia ratafia casolana elaborada amb mètodes artesanals.

📅 10 i 11 de juny

Tast a la Rambla 2023

Aquest gran festival culinari de caràcter anual, que tindrà lloc del 8 a l’11 de juny a plaça Catalunya, manté la seva essència: emprar la gastronomia per motivar els barcelonins que baixin al centre de la ciutat, enguany just a tocar de la Rambla. El Tast a la Rambla 2023 comptarà amb 36 dels millors restaurants, bars i pastisseries de Barcelona, que aproparan les seves tapes i degustacions durant 4 dies a autòctons i visitants.

📅 Del 8 a l'11 de juny

Fira de l'Ou de Sant Guim de Freixenet

La Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet s’organitza en aquesta localitat a causa de la gran quantitat de granges que hi ha establertes a la població i que converteixen a Sant Guim de Freixenet com una de les màximes poblacions productores d’ous de tota Catalunya.

📅 11 de juny