S'apropa el Nadal i els dies en família. Sens dubte, és una època en la qual majors i petits mengem i bevem una mica més de l'habitual. Amb aquest context, és ideal poder fer unes galetes casolanes amb els més petits de la casa perquè així aprenguin a cuinar-les i li perdin una mica de respecte a la cuina. Per això nosaltres hem volgut facilitar una recepta de galetes per a aquest Nadal.

Galetes Nadal / Font: Unsplash

El Nadal és una època ideal per perdre la por a la cuina

Ingredients:

  • 225 grams de mantega sense sal
  • 200 grams de sucre llustre
  • 450 grams de farina de blat
  • 1 ou gran
  • 2 cullerades petites d'aroma de vainilla
  • 1 cullerada petita de llevat químic en pols
  • 1/4 cullerades petita de sal fina
Galetes / Font: Unsplash

Elaboració:

  1. Almenys una hora abans de fer les galetes treu la mantega i l'ou de la nevera perquè es temperin.
  2. Quan la mantega estigui a temperatura ambient posa-la juntament amb sucre llustre en una màquina pastadora amb l'accessori de batre. També pots utilitzar un processador d'aliments gran. Bat fins que es formi una barreja cremosa.
  3. Ara afegeix l'ou, l'aroma de vainilla i la sal fina. Torna a batre.
  4. Afegeix el llevat i la farina tamisada i barreja bé.
  5. Quan tota la farina estigui ben integrada i s'hagi format una massa homogènia treu-la de la pastadora i embolica-la en paper film transparent.
  6. Posa la massa al frigorífic i deixa unes 4 hores fins que s'endureixi. Així la mantega s'endureix i podrem donar forma a les galetes sense que s'enganxi la massa.
  7. Quan la massa sigui ferma talla-la per la meitat. Posa mitja massa sobre un paper d'enfornar. Si és molt dura aixafa-la una mica amb el corró colpejant-la una mica perquè vagi baixant.
  8. Després posa un altre paper d'enfornar sobre la massa (així la massa queda coberta amb el paper pels dos costats i no s'enganxa). Estira amb el corró fins que la massa tingui uns 6 mm d'alt. Perquè el gruix de la massa (i de les galetes) sigui homogeni pots posar un parell de llistons amb el gruix desitjat a banda i banda de la massa o utilitzar un corró amb nivells ajustables.
  9. Quan estigui ben estirada passa una espàtula (o un fil) per sota de la massa. Aquest pas és important per evitar que en agafar les galetes tallades es deformin, ja que en quedar així la massa més solta les podràs agafar fent menys força i deformant menys la silueta de la teva galeta.
  10. Ara amb un tallador ves tallant les galetes amb les formes que prefereixis i les passes a una safata folrada amb paper d'enfornar.
  11. Enforna a 180 °C (a dalt i a baix) durant uns 8 minuts o fins i tot que siguin lleugerament daurades. Treu del forn i amb compte de no cremar-te posa les galetes sobre una reixeta perquè es refredin.
  12. Quan et quedis sense massa agafa l'altra meitat de la massa i repeteix el procés.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!