Si ets dels que no poden resistir-se a una bona salsa, prepara't, perquè aquest plat et conquerirà. El creador de contingut @poesiadefogon ha compartit en el seu compte de TikTok una recepta de pollastre en salsa que està arrasant entre els amants del bon menjar. La combinació de sabors, el punt de cocció i aquesta textura cremosa que et convida a mullar pa sense parar fan que aquest plat passi directament a la llista d'imprescindibles. I no estem parlant d'un plat complicat o que requereixi hores de preparació, sinó d'una recepta que barreja senzillesa amb un resultat espectacular, d'aquests que converteixen un menjar en tot un tiberi casolà.

Pollastre en salsa: una recepta per als amants del bon menjar

Tot comença amb uns pits de pollastre que s'adoben a consciència. Se salpebren i s'empolvoren amb pebre vermell, all en pols i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Es remouen bé perquè totes les peces quedin impregnades i es deixen reposar un parell d'hores a la nevera. Aquest pas és fonamental perquè el pollastre absorbeixi bé els sabors. Una vegada marinats, els pits es dauren en una cassola fins que prenguin un color maco. Després es retiren i es reserven per al toc final.

A més de sabor, el marinat aporta color al pollastre / Foto: Unsplash

En el mateix oli que ha deixat el pollastre, i que ja està ple de sabor, se sofregeixen ceba picada i uns grans d'all. Quan estan ben ofegats, s'afegeix tomàquet concentrat i una mica de caiena en flocs, el just per donar-li un lleuger punt picant sense que es robi el protagonisme. Se li dona un parell de voltes i s'incorpora brou de pollastre. Tot això es porta a ebullició i es tritura amb túrmix fins a obtenir una salsa homogènia i potent. A continuació, es torna aquesta salsa cremosa a la cassola i s'enriqueix encara més amb nata per cuinar, una mica de tomàquet sec finament picat i una generosa ració de parmesà ratllat. En aquell moment, l'aroma ja és una promesa del que està per venir. Es reincorpora el pollastre, s'afegeix alfàbrega fresca picada i es deixa bullir tot junt durant uns minuts perquè els sabors es fonguin.

El resultat és un pollastre sucós en una salsa irresistible que demana a crits un acompanyament simple, però perfecte: unes patates fregides casolanes i, per descomptat, mitja barra de pa per no deixar ni una gota al plat. És un d'aquests plats que es gaudeixen amb tots els sentits, des de l'olor que inunda la cuina fins a la satisfacció de cada mossegada. Ideal per a un àpat en família o per sorprendre els teus convidats sense complicar-te la vida. Una recepta que demostra que amb ingredients senzills es poden aconseguir autèntics moments de plaer gastronòmic.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!