Quan arriba el bon temps, moltes persones aprofiten per sortir a la muntanya i gaudir d'una bona jornada de senderisme. El problema és que, amb la calor, no tot val a l'hora de preparar la motxilla. El menjar que portem ha de ser pràctic, resistent a la calor i, sobretot, segur per evitar problemes digestius. Per això, els plats freds que no s'espatllen fàcilment es converteixen en els nostres millors aliats. No necessiten conservar-se en nevera i aporten energia sense fer-nos sentir pesats, ja que les digestions són lleugeres.
Els 4 plats freds que aguanten millor la calor
A continuació, repassem quatre opcions ideals per a les teves rutes estiuenques que combinen sabor, resistència i practicitat. Amb aquests quatre plats freds, estaràs preparat per a qualsevol ruta. Són fàcils de transportar, no requereixen fred constant i ofereixen tot el necessari per seguir el camí amb energia i bon humor.
Amanida de pasta
Una de les receptes més agraïdes per a aquests plans és l'amanida de pasta. És un plat complet, sadollant i molt versàtil. Pots preparar-la amb pasta curta (tipus espirals o macarrons), afegir-li tonyina en conserva, tomàquets cherry, olives, blat de moro i una mica de formatge curat en daus, que aguanta bé fora de la nevera. Per amanir-la, n'hi ha prou amb oli d'oliva, una mica de vinagre i sal, o fins i tot un toc de pesto si vols donar-li més sabor. A més, pots portar l'amaniment en un pot petit a part i afegir-lo just abans de menjar perquè la pasta no es remolleixi.
Amanida de llegums
Una altra opció excel·lent és l'amanida de llegums, sobretot si utilitzes cigrons o llenties cuites. Aquests llegums aguanten molt bé la calor i no s'espatllen amb facilitat. Combinades amb verdures cruixents com a pebrot, ceba morada o cogombre, una mica de formatge feta i un toc de comí o pebre vermell, aconsegueixes un menjar fresc, sadollant i molt nutritiu. Pots transportar-la en pots individuals de vidre per facilitar el seu consum al mig de la ruta sense necessitat de plats.
Hummus amb crudités
L'hummus amb crudités també és un clàssic infal·lible per a aquest tipus de plans. L'hummus, en estar fet amb cigrons, tahini, allioli, és molt estable i aguanta bé unes quantes hores fora del frigorífic. L'ideal és acompanyar-lo amb bastonets de pastanaga, api o cogombre, que a més d'aportar frescor i hidratació, no necessiten conservació especial. És una opció lleugera, rica en proteïnes i molt saborosa que et permetrà reposar forces sense sentir-te pesat.
Truita de patates
Finalment, no podem oblidar-nos de la truita de patates sense ceba. Encara que es pot prendre calenta, a temperatura ambient també és deliciosa. Preparar-la amb temps, deixar-la refredar i tallar-la en porcions individuals la converteix en una opció còmoda i resistent. Si vols donar-li un toc diferent, pots afegir-li espinacs, carabassó o fins i tot una mica de xoriço sec per aportar sabor sense que afecti la conservació.