Les amanides de cigrons són una excel·lent opció per a un menjar ràpid i nutritiu. Aquests llegums versàtils són rics en proteïnes, fibra i nutrients essencials, la qual cosa les converteix en una base perfecta per a una amanida saludable i satisfactòria. Aquí et presento cinc delicioses opcions per fer una amanida ràpida de cigrons que et faran llepar els dits.

karyna panchenko 5352eOUYay4 unsplash
Cigrons, un aliment molt versàtil / Foto: Unsplash

Les amanides de cigrons són una excel·lent opció per a un menjar ràpid i nutritiu

Amanida mediterrània de cigrons

Aquesta amanida està plena de sabors frescos i mediterranis. Barreja cigrons cuits amb tomàquets cherry tallats per la meitat, cogombre a cubs petits, olives negres, ceba vermella en rodanxes fines i fulles d'alfàbrega fresca. Amaneix amb oli d'oliva verge extra, suc de llimona, sal i pebre al gust. Opcionalment, pots agregar formatge feta esmicolat per a un toc extra de sabor.

Amanida de cigrons amb alvocat i blat de moro

Aquesta amanida és cremosa i reconfortant. Combina cigrons cuits amb alvocat en cubs petits, blat de moro dolç, tomàquets cherry tallats per la meitat i coriandre fresc picat. Amaneix amb una barreja de suc de llimona, oli d'oliva, comí en pols, sal i pebre. Serveix sobre un llit de fulls verds frescos com enciam o espinacs.

Amanida de cigrons picant

Aquesta amanida té un toc picant que la fa irresistiblement deliciosa. Barreja cigrons cuits amb tomàquets cherry tallats per la meitat, cogombre en cubs petits, ceba vermella en rodanxes fines i xili de Jalapa picat (sense llavors si prefereixes menys picant). Amaneix amb oli d'oliva, suc de llimona, coriandre fresc picat, sal i una mica de xili en pols.

bakd raw by karolin baitinger f68OUXHJ7sA unsplash
Amanida amb cigrons / Foto: Unsplash

Amanida de cigrons amb vegetals rostits

Aquesta amanida és perfecta per als amants dels sabors fumats. Rosteix al forn pastanagues, pebrots vermells i albergínies tallades a trossos fins que estiguin tendres i lleugerament daurats. Barreja amb cigrons cuits, ceba vermella en rodanxes fines, fulls de menta fresca picats i formatge feta esmicolat. Amaneix amb oli d'oliva, vinagre balsàmic, sal i pebre.

Amanida de cigrons amb herbes fresques

Aquesta amanida és lleugera i refrescant, perfecta per als dies calorosos. Barreja cigrons cuits amb cogombre en daus, tomàquets cherry tallats per la meitat, pebrot verd en glaçons, ceba morada en rodanxes fines i una barreja d'herbes fresques picades com a julivert, coriandre i menta. Amaneix amb una vinagreta d'oli d'oliva, suc de llimona, all picat, sal i pebre.

Amb aquestes cinc opcions, pots crear una amanida ràpida de cigrons que sigui deliciosa i satisfactòria en qüestió de minuts. Experimenta amb diferents ingredients i amaniments per trobar les teves combinacions favorites i gaudeix d'un menjar saludable i ple de sabor.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!