Aquest cap de setmana és l'últim d'hivern i, per tant, arriba el bon temps, el sol i les ganes d'estar a l'aire lliure. I en el món gastronòmic és palpable aquest fet perquè cada setmana que avança hi ha més esdeveniments gastronòmics al país per gaudir els dissabtes i diumenges. Aquest 18 i 19 de març, Caldes de Montbui, Ullastrell, Bigues i Riells, la zona del Delta, Amposta, Girona i Barcelona encapçalen les principals activitats culinàries d'aquest cap de setmana.

Mercat de l’Olla a Caldes de Montbui

L'11a edició del Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui aterra aquest cap de setmana amb una setantena de paradetes, activitats per a tota la família, foodtrucks i l’olla més gran de Catalunya. Durant el cap de setmana es repartiran més de 6.000 racions de llegums cuites en aigua termal. Aquest any, com a novetat, els cigrons s’acompanyaran amb botifarra del perol i llardons. Durant dos dies, el centre històric del municipi s’omple de parades de productes artesanals. Tot plegat, amb l’objectiu de fer valdre la cuina termal, i donar visibilitat als productes de proximitat i de qualitat.

📆 18 i 19 de març

📍 Centre històric de Caldes de Montbui

Fira de la Cervesa Artesana a Ullastrell

 La 4a edició de la Fira de la Cervesa Artesana d’Ullastrell se celebra aquest dissabte, en el marc de les Festes de Serralavella. Enguany, una de les principals novetats és la presència d’Ales Agullons, promotors de la prestigiosa Mostra de Mediona i pioners catalans en el món de l’elaboració de cervesa artesana. La gent que s'hi acosti, a més, podrà gaudir de música amb un DJ, servei de bar, tapes i, finalment, una gran paella popular.

📆 18 de març

📍 Pista poliesportiva d’Ullastrell

Fira de l'Oli Vera i Mercat del pa artesà a Bigues i Riells

A la Fira de l’oli vera i el pa artesà es pot presenciar la molta de les olives i visitar el trull, així com tastar l’oli juntament amb el pa artesà elaborat al nostre municipi i al seu entorn. Bigues i Riells del Fai forma part de la zona de conreu de l’oliva vera i compta amb l’únic trull de la comarca: el trull de Can Sapera.

📆 18 de març

📍 Plaça de Miquel Bosch, Bigues i Riells del Fai

Jornades Gastronòmiques de la Closca i de l'Ostra Arrissada del Delta

Després de dues setmanes, aquest cap de setmana conclouen les Jornades Gastronòmiques de la Closca i de l'Ostra Arrissada del Delta. Es tracta d'un dels productes més apreciats de la cuina deltaica, aquest mol·lusc es beneficia de la riquesa de les aigües filtrades pels arrossars situats al parc natural del Delta de l'Ebre, sent aquest reserva de la biosfera. Destaquen per l’exquisidesa de la seva carn suau i saborosa amb gust de mar Mediterrani. La seva zona de cria se centra a la badia del Fangar a l’hemidelta nord i, amb menys quantitat, a la badia dels Alfacs a l’hemidelta sud, sent el millor refugi per desenvolupar el seu cicle de vida i oferir-nos el seu particular i exquisit gust.

📆 18 i 19 de març

📍 Deltebre i Baix Ebre

Jornades Gastronòmiques de la Carxofa d'Amposta

Nova edició de les Jornades gastronòmiques de la Carxofa als restaurants d'Amposta, oferint deliciosos menús amb la carxofa com a protagonista. Podràs gaudir d'un autèntic menú que oscil·la entre els 22 i 45 euros, en funció del restaurant. Els establiments que hi participen són La Nuova Trattoria, Pizzeria Jordi, Pastisseria Dolços Alemany 1912, Lo Pati dels Flamencs, L'Algadir del Delta, Restaurant Els Ullals, Golden River, Casa Amadeo, Hotel Ciutat d'Amposta El Secret i Temps de Terra.

📆 18 i 19 de març

📍 Diversos espais d'Amposta

Fòrum Girona Ciutat

El Fòrum Girona Ciutat és el festival que dona el tret de sortida al Fòrum Gastronòmic de Girona. L’esdeveniment comptarà al llarg de les dues jornades amb una fira d’expositors, ponències, demostracions, degustacions, concursos i molt més. El Fòrum Girona Ciutat se celebra amb el fi d'oferir una àmplia proposta d'activitats, xerrades per fer divulgació del sector gastronòmic i música per als amants de la gastronomia.

📆 18 i 19 de març

📍 Plaça Catalunya, Girona

Passeig de Gourmets

Aquest cap de setmana finalitza Passeig de Gourmets, un esdeveniment gastronòmic que compta amb fins a 12 restaurants que configuren la Ruta de Platets a 10 euros per ració amb beguda inclosa, a més dels Menús Gurmet amb 10 restaurants per mostrar receptes de temporada i estils culinaris molt diferents. En el certamen d'enguany, Carme Ruscalleda ha actuat com a ambaixadora de l'edició. 

📆 18 i 19 de març

📍 Passeig de Gràcia, Barcelona