Aquest cap de setmana del 18 i 19 de març s'ubicarà a Plaça Catalunya el Fòrum Girona Ciutat, el festival que dona el tret de sortida al Fòrum Gastronòmic de Girona. D'aquesta manera, el Fòrum Ciutat té lloc els dies abans del gran esdeveniment culinari gironí, amb l’objectiu d’apropar el món gastronòmic als amants de la gastronomia.

El Fòrum Girona Ciutat

L’esdeveniment estarà situat íntegrament a la plaça del centre de la ciutat, i comptarà al llarg de les dues jornades amb una fira d’expositors, ponències, demostracions, degustacions, concursos i molt més. El Fòrum Girona Ciutat se celebra amb el fi d'oferir una àmplia proposta d'activitats, xerrades per fer divulgació del sector gastronòmic i música per als amants de la gastronomia.

Tant el dissabte 18 de març com el diumenge 19, les diferents activitats tindran lloc entre les 10 i les 19 hores. Així, la primera jornada començarà amb un esmorzar saludable i un taller per aprendre a tastar el pa de la mà de Girona Excel·lent. La Xarxa Chef2030 presentarà una xerrada en la qual s'informarà sobre els menjadors escolars ecològics i de proximitat, posant-hi èmfasi en el fet que són una realitat a l'abast. El vermut, la xocolata, la gamba de Palamós o l'avellana de Brunyola són només algunes de les moltes mostres gastronòmiques que tindran lloc al llarg dels dos dies.

El Fòrum Gastronòmic de Girona

Seguidament, els dies 20 i 21 de març el Fòrum Gastronòmic Girona es trasllada a l'Auditori i al Palau Firal, amb un format dedicat als professionals amb ponències, expositors i noves tendències del món de la gastronomia. Es tractarà d'un espai per donar la paraula als cuiners, als mestres de sala, als sommeliers, pastissers, forners, formatgers, xarcuters, etc. Però també a totes aquelles empreses involucrades al món de la gastronomia i sector de l'hostaleria. 

El Fòrum Gastronòmic Girona d'enguany es renova per remarcar el dinamisme i la innovació gastronòmica. Es presenta amb un nou format d'esdeveniment, dividint aquest amb dos grans blocs adreçats a públics diferents amb la mateixa admiració per la gastronomia. Això sí, preservant sabers i pràctiques, reflectint la diversitat d’estils que cohabiten a la cuina i oferint tribuna als genis consagrats. A més, s'obre l’escenari als joves que demanen pas, elaborant una programació de sessions temàtiques de màxima especialització a càrrec de professionals de prestigi del panorama gastronòmic català i internacional.

Èxit de l'edició del 2022

El Fòrum Gastronòmic Girona va tancar amb èxit l'edició del 2022 amb més de 15.000 visitants. El certamen culinari va comptar amb una extensió de 7.000 m² i 120 expositors. El director de l'esdeveniment, Albert Labastida, ja va remarcar ara fa un any que, per al 2023, confiaven a poder comptar amb més expositors. A més, un altre dels objectius per a l'edició d'enguany és "aprofundir en els diàlegs de professionals del sector de reconegut prestigi i continuar fomentant aquest equilibri enter el servei de sala i la cuina", segons ha declarat Labastida.