El plàtan, una de les fruites més consumides a tot el món, té unes propietats brutals i desconegudes per a la nostra salut. Què li passa al nostre cos si mengem un plàtan cada dia? D'entrada, consumir-ne ajuda a prevenir el càncer, els problemes cardiovasculars, la diabetis, l'obesitat i la hipertensió. Si et llegeixes aquest article, et sorprendran altres grans beneficis que ens aporten els plàtans. I atenció, perquè també t'expliquem què pots fer amb la pell d'aquesta fruita.

🐮 Què et pot passar si menges un iogurt natural cada dia? Quin és el límit i per què? Si ho vols saber, clica aquest enllaç

 

Plàtans Foto Pixabay
T'expliquem les propietats dels plàtans per a la salut / Foto: Pixabay

Com es poden evitar les rampes?

El plàtan és baix en proteïnes i lípids, però és molt ric en hidrats de carboni, potassi i magnesi. Si mengeu plàtans sovint, evitareu patir les típiques i molestes rampes. També porten vitamines A, C, B6 i fòsfor. S'aconsella menjar-los madurs, perquè, quan encara estan verds, porten més midó, i això ens pot provocar indigestió i flatulències. Van molt bé per reduir el cansament. De fet, si us mengeu un plàtan madur cada dia, notareu una dosi extra d'energia. No és bo menjar més de tres plàtans al dia; una fruita, per cert, molt recomanada per als esportistes. Un plàtan mitjà, d'uns 90 o 100 grams, porta 83 calories.

Pell de plàtan per eliminar les berrugues

La pell de plàtan porta potassi, magnesi i vitamines B6 i B12. Per eliminar les berrugues, rascarem la part interior de la pell (la blanca) i en farem una pasta. Cada dia l'aplicarem una estona damunt la berruga que vulguem eliminar. Això ho hem de fer durant 8 o 10 dies, i finalment desapareixerà la berruga. De vegades s'ha de fer durant dues setmanes per aconseguir eliminar completament les berrugues.

Plàtans beneficis PXhere
Com es poden eliminar les berrugues amb la pell de plàtan? / Foto: PXhere

Mascareta per cuidar la cara

I atenció, perquè la pell de plàtan té altres beneficis espectaculars. Porta molts antioxidants, que frenen l'aparició d'arrugues a la cara, i va molt bé per reduir l'acne gràcies a les vitamines i minerals. Com s'ha de preparar aquesta crema miraculosa? Necessitarem pell de plàtan, un grapat d'arròs, un got d'aigua, una cullerada de maizena i una mica de suc de llimona. Trossejarem la pell del plàtan i la posarem en una olla amb l'aigua i l'arròs. Ho posarem al foc durant un quart d'hora. Després ho deixarem refredar i ho trinxarem tot amb el túrmix. Ho colarem, ho posarem en un tàper i hi afegirem la maizena i el suc de llimona. Poseu-vos aquesta mascareta a la cara durant mitja hora dues vegades a la setmana i comprovareu com ràpidament us millorarà l'estat de la pell i reduireu l'aparició d'arrugues.