Un total de 60 creacions inèdites. Totes cobreixen, a més, un ampli espectre pastisser: entre elles hi ha postres de restaurant, masses, peces individuals, cassoletes, una sentida representació de la tradició, un recorregut per les quatre estacions de l'any, un deliciós assortiment de vitrina... i xocolata. Si el jove mestre Lluc Crusellas ja va arrasar amb el seu talent, el seu amor per l'excel·lència i la seva aclaparadora tècnica en alçar-se amb la victòria al World Chocolate Masters, ara en deixa constància en negre sobre blanc i al llarg de 180 pàgines.

Noves creacions inèdites del millor xocolater del món

Ni tan sols els triomf de la selecció espanyola masculina i femenina a la Copa Mundial de Futbol del 2010 i el 2023 tenen tan bon gust. L'octubre del 2022, un pastisser anomenat Lluc Crusellas (El Carme Pastisseria, Vic) amb poc més de 25 anys es va presentar al World Chocolate Masters, la més famosa competició de la xocolata en l'àmbit mundial. Va impressionar a cada prova. El jurat es va desfer en merescuts elogis envers la seva obra. I va guanyar. No només va apuntar una gran victòria inèdita per a Espanya en una competició exigent; també es va convertir en el participant més jove a fer-ho.

mona pasqua lluc crusellas
La mona de Pasqua 2023 de Lluc Crusellas / Foto: Cedida

Inèdites són també les 60 creacions que Crusellas presenta ara en un nou número monogràfic de PastryRevolution; l'única del sector amb un Premi Nacional de Gastronomia a la Millor Publicació Periòdica en Paper i sota el segell de Montagud Editores, editorial centenària que publica sobre l'univers de les masses i el fornejat des de la seva fundació l'any 1906. Deliciós triomf el de Lluc l'octubre del 2022, i deliciós el colofó ​​que posarà l'agost del 2023: la seva obra en negre sobre blanc veu la llum el dia 31 d'aquest mes; amb una signatura d'exemplars a la llibreria Milhojas (Enric Granados, 70). És l'única de la Ciutat Comtal especialitzada en temàtica gastronòmica i completa la seva oferta amb publicacions com la mateixa PastryRevolution, begudes i gadgets culinaris.

Xocolata i molt més que xocolata... Això de Lluc Crusellas és talent, saber fer, amor per l'excel·lència, domini tècnic, equilibri i disciplina; i així ho aplica a totes i cadascuna de les seves creacions. Per això, aquest nou lliurament de PastryRevolution també es caracteritza per cobrir un ampli espectre pastisser. A les seves 180 pàgines es poden trobar postres de restaurant, masses, peces de pastisseria individual, cassoletes, mossegades que rendeixen un sentit homenatge a la tradició, una representació de cadascuna de les estacions de l'any, amb una picada d'ullet al Nadal; fleca i xocolateria d'elaboració pròpia. Tot, sota la direcció de Javi Antoja de la Rosa, la fotografia de Mikel Ponce i la coordinació editorial d'Alba Llacera.

millor xocolater del món lluc crusellas
El millor xocolater del món és català i és en Lluc Crusellas / Foto: Cedida

Pastissers invitats

El talent mai arriba sol, i en aquesta nova edició de PastryRevolution Lluc Crusellas s'envolta dels millors. Així, participen en les seves pàgines ni més ni menys que deu dels millors professionals del panorama pastisser actual; decisius, d'igual forma, a la trajectòria professional de Lluc. Són l'assessor Ricard Martínez, Eric Ortuño (L’Atelier, Barcelona), l'autor de Montagud Editors, Josep Maria Rodríguez (La Pastisseria, Barcelona), Ruth Gou (Gou Pastisseria, Palafrugell), Ramon Riera (La Crossandra, Sant Julià de Vilatorta), l'assessor Arnau Arboix, Sènia Villalustre (El Carme Pastisseria, Vic), Enric Monzonis (Xocolata Academy, Gurb), Saray Ruiz (EPGB, Barcelona) i Miquel Serrano (obrador PaVic, Vic).