L'osonenc Lluc Crusellas ha guanyat aquest dilluns el prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters després de tres dies de proves a París i s’ha convertit en el millor mestre xocolater del món. S'ha imposat entre els candidats de 17 països més. Crusellas era el representant estatal i feia prop d'un any que es preparava per a aquest repte. Crusellas, de Santa Eulàlia de Riuprimer, és el cap de pastisseria El Carme de Vic, que pertany al grup Pavic. El consistori ha fet una convocatòria aquesta tarda a la Casa de Cultura per seguir la final en directe i donar-li suport.

Els aspirants han concursat durant tres dies a París. Van haver de superar dues proves per dia amb l'elaboració d'una escultura gran, petita, postres, bombó, snack i petit four. Només els deu millors van passar a l'última ronda i entre ells hi havia Lluc Crusellas, que finalment ha estat el guanyador. Entre les peces que ha portat a la competició, destaca un elefant en la categoria d'escultura gran de 3 metres d'alt feta amb uns 200 kg de xocolata. Fa uns dies va avançar que s'inspirava en la natura i la conscienciació sobre el medi ambient, uns valors als quals se sent molt identificat.

"Un viatge increïble"

Inspirat pels entorns naturals de la muntanya i pel seu amor al ciclisme, durant la competició va innovar amb una tècnica única per donar textura de fulles a una de les seves creacions. Això donava un toc orgànic i natural als plats presentats. Gràcies a les seves habilitats, Crusellas ha aconseguit posicionar-se en primer lloc amb 434 punts, després d'una competició que l'havia confirmat com un dels favorits al títol. Tant els jutges com els seus companys de professió havien elogiat el seu treball i les seves tècniques de maneig de la xocolata.

"Ha estat un viatge increïble", ha afirmat Crusellas després de l'anunci d'una victòria que, per a ell, és sobretot "una recompensa al treball". El flamant mestre xocolater ha assegurat que vol gaudir d'aquest èxit sense deixar de ser "ell mateix", i "compartir-ho" tenint "un altaveu més gran per aportar" al món de la cuina. La passió per la cuina de Crusellas va començar quan tenia 18 anys, després d'acabar l'institut i entrar a l'estiu a treballar en la secció de postres del restaurant Can Jubany de Calldetenes (Osona), que té una estrella Michelin. Després d'aquella experiència, va decidir entrar de ple al món de la pastisseria i es va formar en prestigioses institucions de Barcelona com EspaiSucre i Hofmann.