Aquest dimarts s'ha donat a conèixer el guanyador del concurs Millor Entrepà d'Espanya 2024. D'entre els quinze finalistes, s'ha proclamat vencedor la Tasqueta Cal Miguelin, situada al Pla del Penedès (C/ Sants Abdon i Senen, 17). Un espai on degustar un bon esmorzar de forquilla a preus populars i gaudir d'una carta en la qual no es queden curts precisament. Sensacionals tapes, en un establiment on cuinen des de 1986, en el que es tracta d'un negoci familiar i cuina casolana. Regentada per dues generacions, conservant l'essència des del primer dia, l''Especial Miguelin' s'ha endut el trofeu, amb un preu de tan sols 6,40 euros.
El millor entrepà de l'Estat es fa al Penedès
"És la copa de tots vosaltres, gràcies als clients i a la gent que ens visita a la Tasqueta, és un premi per a tots vosaltres", han proclamat els propietaris a través de les xarxes socials. "Demà tornem a la Tasqueta a donar-ho tot i a veure què fem amb el premi i quina ens empesquem", han afegit.

L''Especial Miguelin' és el Millor Entrepà de l'Estat el 2024, un entrepà que costa només 6,40 euros i es pot trobar al Pla del Penedès
L''Especial Miguelin' s'ha imposat a la resta de finalistes per alçar-se per primera vegada amb aquest distintiu estatal. 'El de llonganissa', de Cal Carrero, a València, i 'El Joselillo', de La Mesedora, a Algemesí (Comunitat Valenciana), han estat els altres participants que han completat el pòdium. En total, més de 120 entrepans estaven apuntats al campionat del Millor Entrepà d'Espanya.
Els secrets del millor entrepà de l'Estat
Tal com recull la pàgina web del concurs, els ingredients de l''Especial Miguelin' són el bacó, pit de pollastre, pebrot verd, pa rústic i la deliciosa salsa miguelin de la casa. Un entrepà que té una trajectòria de 18 anys sent el rei de la casa, un producte que neix per casualitat quan un jove anomenat Abel experimentava amb ingredients i va sortir la meravellosa salsa casolana, el secret més ben guardat de la Tasqueta. Se li va acudir trossejar bacó i el pit de pollastre, barrejar-ho i afegir la salsa de la casa i posar-hi pebrot verd rostit.
Tot plegat, un mos d'aquest entrepà que val or culinari, però que tan sols costa 6,40 euros. A gaudir de la cuina catalana i dels bons entrepans al Pla del Penedès. Un espai que, per cert, compta amb quasi cinc-centes ressenyes a Google, amb xifres excel·lents segons els mateixos comensals, que destaquen sobretot l'abundància del menjar, així com la seva qualitat i el bon tracte del servei.