Actualment, són moltes les accions estressants que experimenta una persona. Des del dia a dia en el treball i les tasques domèstiques fins a qualsevol malaltia pròpia o d'un familiar, passant fins i tot per accions de lleure com veure un partit de futbol o una pel·lícula de terror o, per què no, estar pendents de la Loteria de Nadal, ara que s'apropa. Per això és recomanable recórrer a les infusions, un remei natural que, a més d'ajudar a purificar l'organisme, ofereix aquest benestar que de vegades és tan necessari en qualsevol moment del dia. Però, coneixes les millors opcions per combatre atacs o problemes de nervis? No et preocupis, que t'expliquem algunes de les opcions que tens a mà.

🥶 Condiments i espècies que t'ajudaran a combatre el fred

 

Infusions amb sabor i vitamines

Les principals infusions per calmar els nervis que pots trobar en farmàcies, supermercats o herbolaris són les següents:

Ginseng

Encara que sol utilitzar-se també com a complement vitamínic, ajuda a aixecar l'estat d'ànim i reduir l'estat d'estrès, ja que és un reforç natural per al sistema nerviós. Sol consumir-se en pastilles encara que també es pot trobar el te de ginseng amb els mateixos efectes i sabor.

Valeriana

Potser la infusió més coneguda contra l'ansietat. Es tracta d'una planta que ajuda a combatre contra qualsevol mena de trastorn del sistema nerviós i per disminuir les manifestacions psicosomàtiques com els espasmes, les palpitacions, l'insomni, etc. Pot prendre's 2 o 3 vegades al dia encara que es recomana de nit per relaxar-se abans de dormir. El sabor no és precisament el seu punt fort, per això ajuda incloure edulcorants.

Valeriana / Font: Unsplash
Valeriana / Foto: Unsplash

Herballuïsa

Entre les seves propietats destaca la relaxació que serveix per reduir l'estrès, els nervis i l'insomni, encara que també compta amb propietats digestives interessants. Pots utilitzar les seves fulles fresques per condimentar diversos plats o preparar llimonades i sucs. Es troba normalment en herboristeries i pot combinar-se amb valeriana, camamilla o menta poliol.

Til·la

Tot un clàssic entre les infusions recomanades per a persones que pateixen nervis o estrès sigui en episodis esporàdics o continus. Afavoreix el son i la relaxació, la qual cosa la converteix en ideal per combatre l'insomni. Compta amb propietats sedants que també actuen contra la taquicàrdia que produeix l'ansietat. A més combina a la perfecció amb altres infusions com la menta poliol.

Melissa

Infusió relaxant que s'usa en casos d'estrès, ansietat o insomni. Molt recomanable en esportistes que suporten, a més de l'esforç físic, estrès ja que té efectes antiespasmòdics. Sol trobar-se altres infusions com la camamilla pel seu bon sabor i té efectes favorables en la digestió.

Camamilla

Encara que tothom creu que s'utilitza sol per alleujar problemes digestius, compta també amb propietats sedants i calmants. Per això ajuda a reduir tensions, inhibeix espasmes musculars a l'estómac i al seu torn és analgèsica.

Infusió Camamilla / Font: Unsplash
Infusió de camamilla / Foto: Unsplash

🤧 Quins aliments ajudaran els teus fills a protegir-se dels refredats?

 

En el cas de les infusions, és molt important la seva preparació per aconseguir l'efecte desitjat. Es recomana introduir-la quan l'aigua estigui bullida o a prop de bullir i deixar-la reposar uns minuts tapant el recipient (vas, tassa, etc.) perquè concentri tot el seu sabor i les seves propietats. Es poden prendre fins a tres vegades al dia.